Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Južnoj Americi

Papa Franjo: Obiteljima treba pomoći

papa Franjo
Reuters/PIXSELL
06.07.2015.
u 22:17

Pružanje usluga obiteljima, kazao je Franjo u Guayquiliju, nije oblik davanja milostinje, već je riječ o socijalnom dugu prema obiteljima.

Papa Franjo održao je večeras (po srednjoeuropskom vremenu) misu u mjestu Guayaquilju, u parku Los Samanes, u Ekvadoru pred oko milijun vjernika.

U Guayaquilju je stigao iz ekvadorskog glavnog grada Quita, gdje je sinoć stigao u prvu etapu svoga pohoda u tri države (Ekvador, Bolivija i Paragvaj) južnoameričke države, koji će trajati do 13. srpnja.

U obiteljima se čine čuda

Pružanje usluga obiteljima, kazao je Franjo u Guayquiliju, nije oblik davanja milostinje, već je riječ o socijalnom dugu prema obiteljima.

U "obiteljima se čine čuda s onime što se ima, s onime što jesmo, s onime što pojedinac ima na raspolaganju, a što često nije idealno, nije ono što sanjamo, u odnosu na ono što netko ima na raspolaganju, a što često nije idealno, nije ono što sanjamo i niti je ono što bi trebalo biti".

Papa je na koncu pozvao na molitvu za obitelj.

>>Papa Franjo u Ekvadoru se vozio u 'običnom' Fiatu

>>Papa Franjo: Biti doživotno na položaju je diktatura

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar mason
mason
07:12 07.07.2015.

Roditeljima treba uvjek pomagati.Ali isto im treba reci da se ne razmnozavaju kao zecevi.Po mom misljenju visi je grijeh napraviti 5oro djece a znas da ih nemozes izdrzavati,nego koristiti neka preventivna srestva .A u juznoj Americi im to neko treba objasniti,oni su kao pakistanci ili afrikanci samo drugi nacin vjerovanja.Vjerkog lidera slusaju vise nego bilo koga.Bilo je tema oko toga,samo malo treba reci ubjedljivije,da shvate da to stvarno nije protiv vjere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije