Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽITELJSTVO BiH

Optužnice protiv pripadnika Armije BiH koji su masakrirali Hrvate

sefer halilović
AFP
10.03.2010.
u 17:05

Optuženi su pripadnici specijalne postrojbe "Zulfikar" Mensur Memić, Dževad Salčin i Senad Hakalović, a istraga se zbog zločina u selu Trusini provodi i nad bivšim zapovjednikom Armije BiH Seferom Halilovićem.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podignulo je prvu optužnicu za ratni zločin nad Hrvatima koji su pripadnici Armije BiH 1993. počinili u selu Trusini pokraj Konjica. Tužiteljstvo je objavilo kako su optuženi Mensur Memić, Dževad Salčin i Senad Hakalović, pripadnici specijalne postrojbe "Zulfikar", a istražuje se još nekoliko osoba, među njima i bivšeg zapovjednika Armije BiH Sefera Halilovića.

U Trusini su pripadnici Armije BiH 16. travnja 1993. strijeljali 18 zarobljenih civila i četiri pripadnika Hrvatskog vijeća obrane. Također, četiri su osobe ranili, a među njima i dvoje djece. Optuženi se nalaze u pritvoru, kao i zapovjednik postrojbe "Zulfikar", Zulfikar Ališpago Zuka, te Nihad Bojadžić koji je bio zamjenik zapovjednika ove postrojbe.

 

 

Ključne riječi

Komentara 185

AR
Ari
15:26 11.03.2010.

a gledaj sad ovo: antrax Po pitanju BiH nisam kompetentan komentirat ------------------------ ali ga to ne smeta da i dalje komentira iako nije kompetentan, kako sam rece Boze pomozi neukima!

OB
-obrisani-
01:20 12.03.2010.

LN

OB
-obrisani-
23:52 10.03.2010.

Zurka bez mene?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije