Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upozorenje taoca

Nova šokantna snimka ISIL-a: 'Naići će na grozno iznenađenje kada krenu'

John Cantlie
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
13.10.2014.
u 11:25

Oteti britanski novinar John Cantlie pojavio se u novom propagandnom videu ISIL-a

Britanski novinar John Cantlie, koji se već dvije godine nalazi u zatočeništvu ISIL-a, pojavio se u novom propagandnom videu, četvrtom koji su militantni islamisti objavili.

Upozorava da će svi koji se nadaju "finoj suptilnoj kirurškoj intervenciji, bez prljanja ruku, naići na grozno iznenađenje jednom kada krenu".

Odjeven u narančasto odijelo, čini se kao da govori prema unaprijed napisanom scenariju, piše Guardian.

U snimci dugoj šest minuta i 53 sekunde Cantlie kaže kako je ISIL spreman za dugi rat te da zapadna javnost hrli u rat koji ne može dobiti, protiv tisuća naoružanih militanata.

Dodaje kako videosnimke odsijecanja glava pokazuju pobjedu ISIL-a.

– Ako ta pogubljenja izazovu javnu pobunu ili promjenu politike, to je velika pobjeda. Ako samo potaknu naše vlade da bace još bombi i potroše više milijuna dolara čineći naše zemlje sve slabijima, to je, također pobjeda – kaže Cantlie.

Cantlie (43) je otet drugi put prije 22 mjeseca nakon što je u Siriju ušao kao slobodni fotoreporter, a radio je, uz ostale medije, i za britanski Sunday Times.

>>'Islamska država je za mnoge sunite manje zlo'

>>Islamska država objavila video na kojemu zarobljeni britanski novinar kritizira SAD

Ključne riječi

Komentara 22

LU
lukateli1
12:17 13.10.2014.

Taj je ocigledno malo prehladjen! I sada, zasto bismo se mi ili bilo ko sekirali zbog njega? Otet po drugi put! Cestitam!

SA
samodinamo
12:48 13.10.2014.

otet dvaput...umjesto da bude sretan što se prvip ut izvukao,on je opet otišao u ratnu zonu...e pa sam si je kriv

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
12:52 13.10.2014.

Gusar s vehabijama. Baš si pašu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije