Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbijanski šef diplomacije

Ivica Dačić: Ne odstupamo ni za pedalj. Čekamo da se Milanović urazumi

Ivica Dačić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/2
25.09.2015.
u 12:00

Selaković je rekao da je Milanović jučer koristio govor mržnje

Očekujem da Hrvatska poništi nerazumne mjere protiv naše države i sve dok to ne učini, mi nećemo podići rampu za uvoz njihove robe, ne odstupamo ni za pedalj – rekao je za srpske Novosti Ivica Dačić, srbijanski ministar vanjskih poslova.

Istaknuo je da ne vjeruje da postoji neka organizirana zakulisna igra Bruxellesa i Hrvata.

– Svi znaju da smo uveli recipročne mjere kao obranu od njihovih jednostranih protupravnih akata. To je jedan diplomatski i politički gaf i poraz Hrvatske. Cijela Europa je protiv njih, jer su srušili sve konvencije i principe organizacija čiji su članovi – od Europske unije do UN-a. Riječ je o predizbornom marketingu Zorana Milanovića, ali ta njegova igrarija izaziva negativne posljedice za cijelu regiju – rekao je srbijanski šef diplomacije na komentar novinara da je Europa i Srbiju opomenula zbog protumjera.

Upitan kada će se okončati ova igra živaca, Dačić je poručio da čekaju da se Milanović urazumi.

Selaković: Ono što je Hrvatska poduzela, vraća regiju 17, 18 godina unazad

Srpski ministar pravosuđa Nikola Selaković rekao je da očekuje da će kriza izazvana zatvaranjem srpsko-hrvatske granice biti riješena u sljedećim danima, prenosi B92. U Beogradu danas boravi povjerenik za proširenje EU Johannes Hahn, a Selaković je rekao da očekuje da se čuje jasno stajalište EU da je prekršen Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Selaković je rekao da je Srbiji ostala jedino mogućnost da se obrati Savjetu za stabilizaciju i pridruživanje, nakon što je Hrvatska odbila da otvori granicu, što krši taj sporazum.

Selaković je podsjetio da je Hrvatska, kao članica EU, dužna da poštovati SSP i sporazume o graničnom prelazu i regulaciji protoka prometa, putnika i roba koji je potpisala. Rekao je i da "ono što je Hrvatska poduzela vraća regiju 17, 18 godina unazad". Ocijenio je da je premijer Hrvatske Zoran Milanović jučer, na konferenciji za medije, imao uvredljiv ton i da je koristio govor mržnje.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>> Mađarska zabranila lov na granici s Hrvatskom. Grade ogradu prema Sloveniji

Komentara 102

SI
singidunum
12:23 25.09.2015.

He, he, Milošević izgubio. Je, je, izgubio je granicu na Drini pa se morao pomirit sa granicom na Uni.

JO
Jose Oklahoma
10:27 25.09.2015.

Milanovićev "govor mržnje" je predizborna farsa. Istinske govore mržnje imali su Vulin i Irinej, i to usred Hrvatske, a dok su oni sipali svoje četničke bljuvotine Zoki je šutio.

Avatar 69
69
12:17 25.09.2015.

Brzo će Milanović popustiti. Samo traži način kako da se dostojanstveno izvuče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije