Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIMBOL RAZARANJA ALEPA

Nije preživio zračni napad: Preminuo brat sirijskog dječačića Omrana

omran
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
20.08.2016.
u 19:43

Napade na pobunjeničke četvrti Alepa izvele su zračne snage sirijske vojske potpomognute ruskim saveznicima.

Brat sirijskog dječačića snimljenog u vozilu hitne pomoći nakon zračnog udara u Alepu, umro je u subotu od rana zadobivenih u istome napadu, objavio je autor fotografije malenog Omrana koju je dirnula svijet. 

"Ali, u dobi od deset godina, ranjen u trbuh, umro je u bolnici u Alepu", rekao je fotograf Mahmud Raslan

Raslanovu snimku Omrana, prekivrenog prašinom i krvlju u vozilu hitne pomoći nakon zračnog udara, objavili su na naslovnicama dnevnici i portali diljem svijeta.

Oba brata zajedno s roditeljima i još dvoje braće bili su izvučeni ispod ruševina u gradskoj četvrti Qaterji nakon zračnog napada u srijedu.

Napade na pobunjeničke četvrti Alepa izvele su zračne snage sirijske vojske potpomognute ruskim saveznicima. Rusija opovrgava navode da gađa civile.

Međunarodna skupina za ljudska prava Amnesty International prethodno je optužila Rusiju i vladu sirijskog predsjednika Bašara al-Asada za bombardiranje stambenih četvrti.

Obitelj želi skriti svoj identitet jer obitelj strahuje od moguće odmazde nakon što je dječakova fotografija obišla svijet, rekao je Raslan.

>> Uznemirujuća snimka: Lice malog Omrana govori sve o strahotama koje se događaju u Alepu

Komentara 35

JA
jasno
14:54 21.08.2016.

mali terorista umro,jos jedna "kolateralna steta" ovaj mali terorista imao je srecu da bude snimljen, mnogi drugi mali teroristi nemaju tu srecu i sahranjuju se po njihovom zakonu istoga dana, hm mali teroristi ne mogu pobjecu ruskim bombama,a kamoli americkim, a ako ipak to nekako uspije basar asad ih bojnim otrovima sustize

DU
Deleted user
22:22 20.08.2016.

Paranoici .. vidite teroriste svuda ,čak i u izranjavanoj muslimanskoj djeci ..niko ne vidi kršćanske armije koje siju smrt po tuđim zemljama .. .Političari koje ste vi birali šalju vojske koje vi finansirate da pljačkaju resurse po bliskom istoku .Smrtmrt ovakvih mališana je za vas samo kolateralna šteta u naporu da se dođe do jeftine nafte .

Avatar mason
mason
19:57 20.08.2016.

Do sad smo vidjeli da su Rusi za ovo vrijeme ubili samo dva ISIL ovca a stotine zena i djece. Srusiili pola grada. I sad kad ovi krenu za Eurpu bit ce kriv Soros.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije