Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miloš Zeman

Češki predsjednik: Američki veleposlanik više nije dobrodošao u moj ured

Miloš Zeman
DPA/PIXSELL
05.04.2015.
u 18:36

- Ne mogu ni zamisliti da se dogodi da češki veleposlanik u Washingtonu savjetuje američkog predsjednika gdje će putovati - rekao je Zeman.

Češki predsjednik Miloš Zeman poručio je američkom veleposlaniku da više nije dobrodošao u njegovom uredu u Praškom dvorcu, piše BBC.

Razlog ovako žustre poruke je što je američki veleposlanik Andrew Schapiro kritizirao Zemanovu odluku da ode u Moskvu na obilježavanje pobjede u Drugom svjetskom ratu. Nekoliko svjetskih vođa odlučilo se na bojkot događaja zbog ruske uloge u ukrajinskom sukobu. Zeman smatra da je Schapiro "prešao granicu" kada je kritizirao odluku da ode u Moskvu, piše češki portal Parlamentni Listy.

Čudno je da Zeman bude jedini državnik iz EU

"Zbog toga su vrata Dvorca zatvorena za Schapiroa. Ne mogu ni zamisliti da se dogodi da češki veleposlanik u Washingtonu savjetuje američkog predsjednika gdje će putovati", rekao je Zeman i dodao da neće dozvoliti niti jednom veleposlaniku strane države da komentira njegova putovanja.

Glasnogovornik predsjednika Zemana, Jiri Ovcacek, je kasnije malo ublažio retoriku prema Amerikancima te je kazao da Schapiro i dalje može sudjelovati u društvenim događajima u Praškom dvorcu. Češki mediji su u ožujku pisali da je Schapiro kazao da bi bilo "čudno" kada bi češki predsjednik bio jedini državnik iz država Europske unije na obilježavanju na moskovskom Crvenom trgu.

>>Češki predsjednik: Zbog SSSR-a ne moramo govoriti 'Heil Hitler'

>>Prvi put izravno: Miloš Zeman izabran za češkog predsjednika

>>Je li češki predsjednik bio pijan na državnoj ceremoniji?

Komentara 216

Avatar bok
bok
23:13 05.04.2015.

...ma da Cesima bi bilo "sigurno" bolje kad su zivjeli pod Ruskom cizmom nego sada. Pa sta ce im Ameri, Antifasisti ceznu svi za "dobrim starim vremenima"...hrk i pljuc.

Avatar nula
nula
21:00 05.04.2015.

Njima opet treba Dubcek i Cehoslovensko i sve skupa iza "zeljezne zavese" . Znam kad su dolazili na Jadran , prvo zenske, pa kad se one vrate , onda muski, jer kad bi bracni par dosao zajedno nikad vise see ne bi vratio u Cehoslovacku . A kad su zenske dolazile same , to je bio ... "pokolj" , Dalmosi znaju ...haha. Nismo se mogli obranit .

Avatar nula
nula
23:06 05.04.2015.

Zasto neki ne vole NATO ? Zbog onih 78 dana ? Ja , uz NATO , spavam kao mala beba , cuva me najjaca vojna sila na svijetu . Pa , ko voli , nek izvoli ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije