Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosudite sami!

Je li češki predsjednik bio pijan na državnoj ceremoniji?

Miloš Zeman
Screenshot/YouTube
14.05.2013.
u 23:08

U Češkoj se posljednjih dana vodi rasprava je li njihov predsjednik Miloš Zeman bio pijan tijekom ceremonijalnog prikazivanja dragulja češke krune u Vladislavskoj dvorani Starog kraljevskog dvorca.

U Češkoj se posljednjih dana vodi rasprava je li njihov predsjednik Miloš Zeman bio pijan tijekom ceremonijalnog prikazivanja dragulja češke krune u Vladislavskoj dvorani Starog kraljevskog dvorca, piše Telegraph.

U prošlosti Zeman nije krio da voli zaviriti u čašicu. No u ovoj prigodi rijetkog i vrlo službenog javnog prikazivanja dragulja prošlog tjedna, njegov ured inzistira da je bio bolestan i da je samo trebao dan ili dva odmora pa da je zato teturao i posrtao, što je vidljivo i na snimci.

Snimka je u Češkoj ubrzo postala pravi hit, a predsjednik predmet 'sprdnje' na društvenim mrežama. Česi, poznati po tome da popiju najviše piva po glavi stanovnika godišnje, su na svoje profile počeli stavlja svoje slike u barovima sa sloganima tipa - "Evo i ja sam se zarazio".

Strastveni pušač i ljubitelj masne hrane, 68-godišnji Zeman, je često promicao kulturu pijenja alkohola. U jednoj prilici je hvalio legendarnog Winstona Churchilla zbog toga što je volio whiskey te objasnio da je Adolf Hitler bio vegetarijanac i antialkoholičar, a "znate kako je on završio". Tijekom kampanje 1996. godine je Zeman rekao da autobus koji ga prevozi zemljom "ide na gorivo i Becherovku". Dvije godine kasnije je postao premijer.

>>Prvi put izravno: Miloš Zeman izabran za češkog predsjednika

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije