Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hitni sastanak

Hrvatska na skupu NATO-a protiv ISIL-a

ahmet davutoglu turska premijer
Foto: DPA/PIXSELL
28.07.2015.
u 06:45

Turska je za danas sazvala konzultacije u Bruxellesu svih 28 članica NATO-a zbog sukoba s Islamskom državom i Kurdima

Unatoč velikim pritiscima svjetskih dužnosnika, a posebice prijetnji njemačke kancelarke koja je upozorila turskog premijera Ahmeta Davutoğlua (na fotografiji) da ni pod koju cijenu ne odustane od mirovnog procesa s Kurdima, koji su jedini pravi protivnici Islamske države, već da ga nastavi usprkos eskalaciji nasilja i svim teškoćama, turski zrakoplovi nastavili su jučer napadati kurdske snage ne samo u Iraku već i u Siriji.

Na zahtjev Turske, za danas je u Bruxellesu sazvan sastanak veleposlanika pri NATO-u svih 28 zemalja članica Atlantskog saveza, a među njima i Hrvatske, na konzultacije vezane uz porast napetosti između Ankare i pripadnika Islamske države s jedne i kurdskih pobunjenika s druge strane.     

>> 'Turska će platiti visoku cijenu što je napala ISIL'

Komentara 6

RA
ranko75
07:53 28.07.2015.

Da je NATO za crnog djavola Hrvatska bi morala da bude isto sa njime. Cik majcin sine da proba da bude na Bozjoj strani!

TO
TornadoZadar1971
10:30 28.07.2015.

Treba im poslati nekog sluzbenika manje utjecajnog a za ostalo reci da se to nas ne tice,,,,kao i oni za mimohod....

RA
rafaell
12:36 28.07.2015.

dobro je Hassan napisao unatoč naslovu i nazivu sastanka,borba Ankare i i ISILa protiv Kurda i naravno krajnji cilj Assada,Rusi i Kinezi bi trebali reagirati kao i Iran te početi obarati sve strane letjelice iznad Sirije i Iraka kao ii izbaciti sve islamiste iz tih zemalja ma koliko ih osovina zla SAD,SA,zapad i Izrael štitili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije