Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grčka

Najmanje 12 izbjeglica izgubilo život

migranti
Foto: Reuters/PIXSELL
28.01.2016.
u 10:07

Priljev izbjeglica nastavio se i u siječnju unatoč opasnostima prelaska Egejskog mora zimi. Agencija UN-a za izbjeglice (UNHCR) evidentirala je u Europi od početka nove godine dolazak više od 44.000 migranata.

Najmanje je 12 osoba, od kojih osmero djece, izgubilo život  nakon što se brod s migrantima iz Turske prevrnuo u blizini grčkog otoka Samos, objavila je grčka obalna straža. U srijedu sedam se migranata, među kojima dvoje djece, utopilo u blizini grčkog otoka Kosa. Grčki otoci prošle su godine postali glavno mjesto ulaska u Europu za ljude koji bježe pred ratnim zonama na Bliskom istoku, ali i za ekonomske migrante iz Azije i Afrike.

Priljev izbjeglica nastavio se i u siječnju unatoč opasnostima prelaska Egejskog mora zimi. Agencija UN-a za izbjeglice (UNHCR) evidentirala je u Europi od početka nove godine dolazak više od 44.000 migranata.

>> Švedska želi vratiti 80.000 tražitelja azila

Komentara 5

IB
istina_boli
12:11 28.01.2016.

Bas me zanima, kad bi pripuco na taj camac, koliko njih bi odgovorilo vatrom na vatru?

Avatar drugMilan
drugMilan
11:00 28.01.2016.

pronađite na fotografiji žensku osobu...dijete

Avatar lvan12
lvan12
19:21 28.01.2016.

A sada su opet izbjeglice... Nisu vise migranti???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije