Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNI OTOK

Google snimio tajnu vojnu strukturu na otoku pa dobio zahtjev da se fotografija zamuti

otok
Foto: Screenshot Google Maps
23.09.2016.
u 15:21

Google je potvrdio da je zaprimio zahtjev tajvanske vlade i da će ga razmotriti

Otok Taiping, koji je poznat kao Itu Aba, nalazi se u otočju Spratly, a pravo na njega polažu Tajvan, Kina, Vijetnam i Filipini.

Na otoku su se nedavno pojavile vojne strukture, a Tajvan je zbog toga od Googlea zatražio da zamuti fotografije otoka, piše The Guardian.

Fotografije struktura pojavile su se u srpnju, a objava dolazi u trenucima povišenih tenzija oko pretenzija Pekinga na prava u Južnom kineskom moru

Ministarstvo obrane nije klasificiralo objekte. Kazali su kako bi bilo "nezgodno" otkriti bilo kakve vojne objekte napravljene na otoku te otkriti koji su njihovi ciljevi. Objavili su i kako ih smatraju tajnom. 

Špekulira se kako bi to mogli biti tornjevi za protuzračnu obranu, no moguće je i da će objekti služiti i za otkrivanje i nadzor.

Google je potvrdio da je zaprimio zahtjev od tajvanske vlade i da će ga razmotriti.

>> Kina 'prisvojila' otočje, Vijetnam i Filipini dižu borbenu spremu

Komentara 4

Avatar toxic alien
toxic alien
16:17 23.09.2016.

Dzaba vam ih je sad mutiti... Ako su ih Googleovi sateliti snimili, onda uopce ne treba sumnjati da su to isto ucinili i kineski, i to u mnogo visoj rezoluciji.

DU
Deleted user
18:30 23.09.2016.

Kao Kina nema svoje satelite da to snimi, ako već polažu pravo na te otoke onda ih nadgledaju 24 sata dnevno.

SA
SANTOS
21:25 23.09.2016.

Al će neko uskoro od Kuneza imati zavrnute uši.Ovi čačkaju mečku kao Ukrajinci....samo što Kinezi nemaju obzira kao Rusi.......opet ponavljam...ne čačkaj Amere,Ruse i Kineze...nije zdravo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije