Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O tome se šuti

Francuska - žene kao žrtve obiteljskog nasilja

Žene
Foto: Deutsche Welle
11.04.2016.
u 15:15

I jedna od najrazvijenijih zemalja Europe, nacija koja sebe smatra velikom i koja se diči vrijednostima poput slobode i jednakosti, ima ozbiljan problem s obiteljskim nasiljem.

Obiteljsko nasilje nije problem određene vjerske, nacionalne ili socijalne grupe. Nalazimo ga kod siromašnih, bogatih, obrazovanih, neobrazovanih, stanovnika svih kontinenata.

Tako i jedna od najrazvijenijih zemalja Europe, nacija koja sebe smatra velikom i koja se diči vrijednostima poput slobode i jednakosti, ima ozbiljan problem s obiteljskim nasiljem. I to nasiljem nad ženama.

U Francuskoj u kojoj se inače o svemu nadugo i naširoko raspravlja, o ovom problemu se najradije - šuti. 

>>Prodajom svijeća žele spriječiti nasilje u obitelji

Komentara 2

ZI
zimerman
17:03 11.04.2016.

90% nasilja prema zanama u Francuskoj dolazi iz jedne odredjene vijerske grupe ,Islama , molim vas da prestanete bio politicki korektni ,vrijeme je da se istini pogledajte u oci

RA
Rangostar
16:26 11.04.2016.

A sta je sa zenama sa Madagaskara ? I o tome se bas ne prica puno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije