Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obzirna diva

Francuska glumica: Prostitutke imaju svoja prava

Catherine Deneuve
DPA/PIXSELL
16.11.2013.
u 18:54

Francuski umjetnici potpisnici peticije kojom se protive strožem kažnjavanju prostitutki i njihovih klijenata.

Glumica Catherine Deneuve (70) i šansonijer Charles Aznavour (89) samo su neki od slavnih francuskih umjetnika koji su potpisali peticiju protiv kažnjavanja prostitutki i njihovih klijenata, predloženog novim zakonom, donosi Libération.

 - Bez odobravanja ili promicanja prostitucije, odbijamo kažnjavanje prostitutki i onih koji koriste njihove usluge, i tražimo otvaranje široke javne rasprave o tom pitanju, bez ideoloških uplitanja - navodi se u tekstu koji potpisuje šezdesetak francuskih "celebritija", među kojima je i glumica Julie Depardieu (kći poznatijeg  Gérarda), političara, bivšeg ministra kulture Jacka Langa, te spomenute Deneuve (koja i u zrelim godinama plijeni gotovo erotičnom ljepotom), te francusko-armenskog pjevača.

Oni su time poduprli inicijativu pjevača Antoinea, koji zahtijeva da se svim prostitutkama, i ženskim i muškim, omoguće prava, nalik radničkima.
- Svi su oni rado potpisali ovu peticiju. Ovaj stroži zakon samo će pogoršati uvjete onima koji se bave ovim poslom. Ali slažemo se s Vladinim nastojanjima da se bori protiv prisilne prostitucije, iako nije točno da je takve čak 90 posto u Francuskoj - smatra Antoine, javljajući se s broda u Polineziji. Nedavno je Antoine za tjednik Le Point istaknuo kako se prostitutke mogu smatrati i obrtnicama, zbog svojih višegodišnjih sposobnosti i "stručnosti".

Prijedlog zakona protiv prostitucije, o kojem će francuski parlament raspravljati 27. i 29. studenoga, predviđa kaznu od 1500 eura za one koji traže usluge prostitucije, a dvostruko veća ako će takvu uslugu tražiti "repete".

Slična peticija, pod nazivom "Ne diraj moju kurvu" već je izazvala rasprave na istu temu.

 

Komentara 5

Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
SMRT BOLJŠEVIZMU
20:56 16.11.2013.

vidi je...još uvijek je najljepša ikad....ne našminkana ljepota...istinska ljepota

Avatar bosanac1951
bosanac1951
10:59 17.11.2013.

Možda imaju tanka prava, ali im je zato slajpek podebeo. ................................................................... Gadan je to život, trebaš imati jaki želudac. A i u lisnici ima, dio njoj a veći dio makrou.

Avatar Sunčica
Sunčica
15:42 17.11.2013.

U Italiji se ne kažnjava prostitucija, nego svodništvo...tko može zabraniti ženama da naplaćuju svoje usluge....ali nisam za otvaranje bordela

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije