Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Irak i Sirija

Clinton kritizira bivšeg šefa: Obamina politika je kriva za uspon radikala

Clinton
Foto: Reutes/PIXSELL
11.08.2014.
u 09:28

Clinton je posebno kritizirala odluku SAD-a da se aktivnije ne uključuje u pobunu protiv sirijskog predsjednika Bashara al-Assada čime su otvorili prostor za najekstremniju pobunjeničku frakciju, ISIL.

Bivša američka državna tajnica Hillary Clinton lošu američku vanjsku politiku pod predsjednikom Barackom Obamom krivi za uspon islamskih militanata u Iraku i Siriji, piše France24.

Clinton je posebno kritizirala odluku SAD-a da se aktivnije ne uključuje u pobunu protiv sirijskog predsjednika Bashara al-Assada čime su otvorili prostor za najekstremniju pobunjeničku frakciju, ISIL.

Smatra da je SAD trebao pomoći u stvaranju pobunjeničke vojske od ljudi koji su inicirali pobunu protiv Assada, a ne dopustiti da džihadisti popune taj prostor. Dok je bila američka državna tajnica, Clinton je snažno zagovarala opciju naoružavanja sirijskih pobunjenika.

>>Militanti Islamske države ubili najmanje 500 Jazida

>>Jezive poruke pristaša ISIL-a Amerikancima na Twitteru: 'Vi ste meta svakog muslimana na svijetu'

Komentara 36

Avatar Resničan
Resničan
09:46 11.08.2014.

Upravo je Američko uplitanje u unutarsirijske odose te obuka i naoružavanje "pobunjenika" (svih vrsta islamista) dovela do toliko krvoprolića u Siriji,Iraku,Libanonu. Sad kad su im se ti "pobunjenici" oteli kontroli izvrću priču i misle sa 2-3 zračna napada na ISIL sprati krivicu sa sebe.Nadaleko poznati Američki sarkazam i dvoličje.Drži se Assade te napaćeni Irački i Sirijski narode

SA
Sauron
10:52 11.08.2014.

Ova blebne i ostane živa.... kaže trebali su jače na Assada, ali ništa ne kaže o tome da su amerikanci naoružali upravo alqaidu i pobunjenike koji su se transformirali u ISIL.... sramota... pa zar je svijet stvarno toliko blesav da im SAD kroji budućnost.....

RE
reborn
09:46 11.08.2014.

Ja zaista ne razumijem Clintonicu. Dakle, ona tvrdi da se SAD trebao jače angažirati u borbi protiv Bashara al-Assada, jer u tom slučaju pobunjenici ne bi bili tako uspješni u stvaranju ISIL-a ?!? Pa zar joj nije palo na pamet nakon iskustva Iraka, Libije, Egipta (da nabrojim neke od grijeha iz zadnjih par godina) da uništavanjem kakve-takve legalne vlasti država tone u anarhiju i u još surovije oblike vladanja/bezvlađa, te da je pravi put u stvari u jačanju i korekciji "loše" vlasti, a ne revolucionarno u uništavanju nečeg lošeg da bi se u imaginarnoj budućnosti to moglo zamijeniti nečim boljim? Ah, tipično razmišljanje ljevice - sve što je bilo ne valja, sve treba spaliti revolucionarnim ognjem i onda na zgarištima starog graditi novi i pravedniji svijet. Pa tko preživi - "blago njemu"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije