Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajednička izjava

Čelnici EU-a: Teroristi su postigli suprotan učinak od onoga što su htjeli

zastave
Foto: Ilustracija: Reuters/Pixsell
14.11.2015.
u 20:10

Svi mi Europljani sjećat ćemo se 13. studenoga 2015. godine kao dana europske žalosti", dodaju europski čelnici.

Čelnici zemalja članica te institucija Europske unije objavili su zajedničku izjavu u kojoj su pozvali sve Europljane da u ponedjeljak odaju počast žrtvama terorističkog naprada minutom šutnje te čvrsto stali iza Francuske i francuskog naroda, ističući da su teroristi svojim bezumnim činom postigli suprotno od onoga što su htjeli.

"Francuska je velika i snažna nacija. Njezine vrijednosti slobode, jednakosti i bratstva bile su i još su uvijek inspiracija Europskoj uniji. Danas smo ujedinjeni s francuskim narodom i vladom Francuske. Ovaj prijezira vrijedan teroristički akt postići će suprotan učinak od onoga što se htjelo, a to je podijeliti, zastrašiti i posijati mržnju", kaže se u zajedničkoj izjavi čelnika zemalja članica Europske unije i predsjednika njezinih institucija.

U usklađenim napadima u petak navečer u Parizu, za koje je odgovornost preuzela Islamska država, ubijeno je najmanje 127 ljudi.

U izjavi se pozivaju svi Europljani da odaju počast žrtvama minutom šutnje u ponedjeljak, 16. studenoga.

Čelnici EU-a ističu da su šokirani i ožalošćeni terorističkim napadima u Parizu. "To je napad na sve nas. Zajedno ćemo se suprotostaviti toj prijetnji, svim potrebnim sredstvima i odlučnošću bez zadrške", kaže se u izjavi.

 "Dobro je jače od zla. Sve što treba učiniti na europskoj razini za sigurnost Francuske bit će učinjeno. Učinit ćemo sve što je potrebno da pobijedimo ekstremizam, terorizam i mržnju. Svi mi Europljani sjećat ćemo se 13. studenoga 2015. godine kao dana europske žalosti", dodaju europski čelnici. 

>> Sedmorica terorista su se raznijeli, još jedan ubijen. Najmanje 120 poginulih na više lokacija u gradu. Hollande zatvorio granice: 'Borit ćemo se i bit ćemo nemilosrdni' 

>> Ostojić o vlasniku putovnice pronađene na mjestu napada: Grčka bi ga zadržala, da je bio u bazama Interpola

Komentara 19

ML
Mlakar
20:56 14.11.2015.

hm ..aha . mozda da aplauzom pozdrave koncert ?!

Avatar Oluja95
Oluja95
21:01 14.11.2015.

Postigli su upravo ono sto su htjeli. Pokazali su da mogu pokoriti eu bez da se itko usudi usprotiviti tome zbog straha da ne bude prozvan nacionalistom, ultra-desnicarem, mrziteljem, politicki nekorektnim, anti humanistom, rasistom pa i nacistom. "Stoga, narodi eu, dajte im svoje kuce, kceri i zene. Jer ako necete, vi ste mrzitelji." - ovo je ironija naravno, jao si ga nama sa ovakvim vodjama.

BU
Bulaba
20:15 14.11.2015.

Ne brinite braćo europejci, šalje Ostoja novu turu. Odmorenu, okupanu, s previjenim žuljevima, nahranjenu, napojenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije