Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sirijska putovnica

Ostojić o vlasniku putovnice pronađene na mjestu napada: Grčka bi ga zadržala, da je bio u bazama Interpola

Ranko Ostojić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
14.11.2015.
u 19:30

Ministar Ostojić napominje "da je ta osoba evidentirana u bazama Interpola, onda bi ga Grčka zadržala a ne propustila".

Zamjenik grčkog ministra za civilnu zaštitu Nikos Toskas danas je izjavio da je vlasnik sirijske putovnice koja je pronađena na mjestu terorističkog napada u Parizu u EU ušao preko grčkog otoka Leros u listopadu.

- U slučaju sirijske putovnice koja je pronađena na mjestu terorističkog napada objavljujemo da je nositelj putovnice prošao preko Lerosa 3. listopada gdje je identificiran na temelju pravila EU- navodi u priopćenju Toskas.

Dodao je da ne znaju jesu li putovnicu provjerile druge zemlje kroz koje je njezin vlasnik vjerojatno prošao.

- Nastavit ćemo mukotrpan i uporan napor kako bi osigurali sigurnost naše zemlje i Europe pod teškim okolnostima inzistirajući na potpunoj identifikaciji onih koji dolaze- poručio je Toskas

Ostojić: Da je ta osoba evidentirana u bazama Interpola, onda bi ga Grčka zadržala

Na pitanje je li kroz Hrvatsku prošao vlasnik sirijske putovnice koja je pronađena na mjestu napada u Parizu, a za koga je zamjenik grčkog ministra Nikos Toskas rekao da je 3. listopada evidentiran na otoku Lerosu, hrvatski ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić kaže: -U ovom trenutku i odmah nakon napada nas sigurnosni sustav dijeli svaku korisnu informaciju sa kolegama iz Francuske ali i Interpolom i Europolom kao i sigurnosnim agencijama.

Ministar Ostojić napominje "da je ta osoba evidentirana u bazama Interpola, onda bi ga Grčka zadržala a ne propustila". Po datumu ulaska, put od Grčke je mogao voditi i preko Mađarske i Austrije.

>> Teroristi iz Pariza su imali francuske, egipatske i sirijske putovnice. Zamjenik grčkog ministra policije: Jedan je 3. listopada bio na otoku Lerosu

Komentara 108

UM
umnjak
18:37 14.11.2015.

Nije mogao ući s izbjeglicama jer je naša ministrica vanjskih poslova tu mogućnost ismijala! Čuva nas nasa vlada.

DU
Deleted user
18:26 14.11.2015.

Bilo bi lijepo da hrvatske vlasti kazu kad je bio u hrvatskoj. Ne znaju ?Ono sto jos vise boli da hrvatske vlasti misle da nemaju nista s tim.Neki grade zice a drugi grijane satore za ovakve.

DU
Deleted user
18:25 14.11.2015.

Taj treci sto je dosao preko grckog otoka Leros prosao Hrvatsku do Francuske nije putovao business klasom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije