Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.02.2010. u 19:00

Uz malo više truda, D. Kosor mogao bi i poimenično popamtiti svoje članstvo

Malo se valjda tko i sjeća da je prije petnaestak godina direktorom Croatije osiguranja bio Suad Rizvanbegović premda je, uz poznatog liječnika, Velimira Šimunića, bio “treći za preferans”, pokojnog predsjednika Franje Tuđmana.

Odnedavno valjda i svaka seoska bakica zna da je Croatia osiguranje državna tvrtka i da joj se šef zove Hrvoje Vojković. A hoće li Vojković i dalje ostati u raširenu pamćenju kao šef te tvrtke, odlučivat će i nedavno izabrani, i otada javno prisutniji nego Brad Pitt, Darinko Kosor. No hoće li Darinko Kosor smijeniti Hrvoja Vojkovića, neće odlučiti poduzetni, a izgleda ni preuzetni Kosor, nego rođakinja mu – premijerka, Jadranka Kosor. Da će se Darinko Kosor prometnuti u tako strogog stranačkog gazdu, može biti da nije slutio ni njegov nekadašnji pajdaš Hrvoje Vojković. A da će se Darinko Kosor, od malo kome poznatog, ubrzo nakon izbora za predsjednika HSLS-a pretvoriti u gotovo svima poznatog, vjerojatno nije predmnijevao nitko.

Najednom, što god da otvoriš, eto ti Kosora! Hoćeš novine, hoćeš televiziju, svuda on. I o svemu ima mišljenje. I doima se kao netko tko sebe doživljava jako važnim. Da bi valjda i rođakinji premijerki pokazao da je važan, poručio joj je da će glede ostanka HSLS-a u njezinoj vladi pratiti što se radi, pa će tragom toga njegova stranka «do jeseni» odlučiti hoće li ostati u vlasti ili ne. Premijerka je rođaku udarila čvrgu, podsjetivši ga da se «ne pljuje u zdjelu iz koje se jede» i da glede ostanka i nije nužno čekati do jeseni. Ustobočenom predsjedniku HSLS-a premijerka nije javno rekla, no bilo je jasno, da mu preporučuje da se sabere. Jer njegovi liberali s dvoje saborskih zastupnika njezinoj vlasti baš puno i ne znače. Jer, uz nešto više mentalnog truda, Darinko Kosor bi mogao i poimenično popamtiti svoje članstvo. Od negdašnje druge najjače saborske stranke HSLS urušio se u «ostatke ostataka», sveo na dvoje saborskih zastupnika.

Zapravo, samo na Đurđu Adlešič jer Ivan Čehok, s kojim se Kosor svađa (i) oko Vojkovića, i nije izabran na listi HSLS-a, nego kao samostalni. Možda D. Kosor stoga namjerava, nakon Vojkovića, iz stranke ispiriti i Čehoka. Da Kosoru Vojković nije negdje stao na žulj, mogao je i dalje bezbrižno sjediti u svome uredu i sloviti za uspješnog poslovnog čovjeka. Napose, za “menadžera godine u regiji”. Kada u Hrvatskoj netko postane “menadžerom godine”, to se pretvorilo u loš znak. To je postalo kao zla kob, pa i svojevrsni putokaz za Remetinec.

Dvojica svojedobnih “menadžera godine” u Remetincu već “igraju odbojku”. A Vojković je, k tome, čak proglašen regionalnim menadžerom protekle godine! Dakle, i on ima taj loš simbolički preduvjet. A ima li i realnih razloga za mogući remetinečki strah, zasada je nepoznato. Ako tih razloga ima, onda će se za njih, po starim hrvatskim političkim običajima, znati tek ako Vojković bude izbačen iz stranke. Da je u liberalima dolaskom novoga predsjednika zavladala idila, tj. da su se nekadašnji HSLS-ovi «mladi lavovi» politički i interesno opet zbližili, sve bi vjerojatno štimalo i prema vani. Kao i s bivšim potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom. Dok je bio u vlasti i moćan u stranci, sve je bilo OK, ali čim su mu u HDZ-u političke dionice pale, odmah je postao sumnjivim i dospio pod istragu. Je li se Branimiru Glavašu nešto dogodilo dok je bio u stranci? Dok je bilo poželjno pamtiti njegove zasluge za dolazak na vlast Ive Sanadera, od Glavaša za tadašnje sanaderovce nitko bolji, a kada je velikom šefu pokazao «bosanski grb», od Glavaša nitko gori. Hrvoja Vojkovića od smjene s direktorskog mjesta, koju je nakanio Darinko Kosor, može spasiti samo premijerka Jadranka Kosor. Dakako, uz uvjet da je Vojković čist. Ako je poslovno i zakonski brljao, onda je zbilja nadrljao.

Komentara 10

DA
danielzg
23:23 02.02.2010.

Plenki niti si interesantan niti smiješan! Ako ovo pišeš ozbiljno, javi se u Vrapće pod hitno! U podravci šteta 500 miliona kuna u HACU-u par miljardi a ti pišeš o nekim kartama tu! Treba pritvoriti i Sanadera i Vojkovića pod hitno pa neka pred sudom dokazuju nevinost, okanimo se priiča više!

VN
van ness
06:14 03.02.2010.

Netko je ova dva narcisa vec nazvao - mladim lavovima, ali ja mislim da im vise pristoji - pantagane, sto bi se u Dalmaciji kazalo za, pacove. Jednoga i drugaga treba van - celnoga pacova jer ocito nije sposban obnasatii tu funkciju, a silno mu stalo do publiciteta, a drugu pantaganu potjerati iz CO pa neka meditira o svom trosku po indijama. Samo sto cemo bez njegovih poziranjima na novinskim stupcima?

OB
-obrisani-
22:07 02.02.2010.

Od 1991. sam u HSLSu. magistrirao sam u SAD-u. Što je u HSLS, bio NEDOSTATAK, od negdje 2004, kad su se u HSLSu počeli cijeniti ljudi koji su vječno studirali, a nisu nikad ništa završili! Il su, skrivali da suu završili Višu školu, uz banjalučke čevape npr.! Kosor je veoma korektan ćovjek, ali, smatram ga kukavicom, što upravo nastoji demantirati. I ne brine o malom čovjeku, jer je sve prelako postigao, milijun EUR u 33oj godini?! Iako smo vrlo bliski, i mogu ga dobiti fizički, ili preko mobilnoga(teško), ništa za mene nije napravio ova 3 mjeseca! A morao bi, kad se zna da sam ja NAJVEĆA ŽRTVA HSLS! 20 mjeseci sam na BURZI RADA, baš zbog Bregleca, od kojeg imam na kvadrat bolje reference, te njegove POKROVITELJICE, ĐURĐE BANJALUČKE! Vojković, na drugu stranu, iako je zaposlio 100-ak HSLS-ovca, pa tako i 61 godišnjeg predsjednika HSLS Dubrava, kad sam ga ja, 09.10.2009. nazvo na mobi, i viknuo mu \'\' daj mi kruhaaa\'\', viknuo mi \'\' J.. ti mater kr... Hrvoje Vojković je strašno PRLJAV igrač! Najveći su mu prijatelji Miomir Žužul i Ivan Mišetić! A HRVATSKA HOBOTNICA neće biti riješena, dok se ne udari u GLAVU, ili 2 GLAVE. Ja sam uvjeren, da je najveća glava ŽUŽUL, a ne Sanader. Koga je Sanader smjenija, a on ispod svakoga poklopca! PODRAVKA, CROATIA OSIGURANJE, CROATIA AIRLINES! Osim Žužula, koji i dalje, godinama, na čelu NO CROATIA AIRLINESa, svoga najboljeg prijatelja Mišetića, kako bi on, i njegova obitelj, automatski, godinama besplatno letjela do USA, i natrag, gdje mu žive kćeri! U taj NO, ubačena krema HDZ-a, od Sanaderovih ginekologa, zubara, zubovića, do Antuna Vrdoljaka! Koji je vidio kako je to LIPO, još 1991. kad mu je upravo Ivan Mišetić potpisao 2 besplatne karte za ACAPULCO-Meksiko ( kolega Kapić i ja odbili) Osobno ću svjedočiti, na sudu, ako treba, protiv Miomira Žužula, s nekoliko epizoda iz hotela SHERATON, dok je tamo trčkarao za i s s odvjetnikom Ripkinom, koji je od Hrvatske naplatio nevjerojatnih 5 milijuna EUR. HSLS je najtrgovačkija stranka u Hrvatskoj, a ĐURĐICI treba dati doktorat za trgovinu! Jedino je Hrvoje Vojković, pozvan na njeno, tkzv. tajno crkveno vjenčanje Đurđe! Tako da znate tko stoji i iza Vojkovića!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?