Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika koalicija

Lokalni političari objasnili zašto su formirali koaliciju SDP-a i HDZ-a!

sunja
Foto: Zdravko Strižić
23.07.2014.
u 22:50

Samo dva tjedna ranije se svađali na izborima. Od ukupno 18 vijećnika SDP i HDZ mogu računati na 13 "svojih" ruku

Nakon što je novi općinski načelnik Grga Dragičević (HDZ) preuzeo dužnost, u utorak je Sunja dobila i izvršnu vlast. Za predsjednika Vijeća izabran je Dalibor Medved (SDP), a njegove zamjenike Ivica Kozarić i Nikola Lončarević (obojica iz HDZ-a).

Ne koalicija, nego suradnja

U vodećim sunjskim strankama, odnosno njihovim koalicijama, koje su tijekom izvanrednih lokalnih izbora bile žestoki rivali u borbi za općinsku vlast, tvrde kako nije riječ o neprincipjelnom koaliranju, nego konstruktivnoj suradnji.

– Ostvarili smo dogovor i kompromis, što je u zajedničkom interesu. Pozvali smo i predstavnike drugih stranaka na suradnju, ali oni nisu bile spremne na dogovor. S mladim ljudima, koji nisu opterećeni politikantstvom, vjerujem da ćemo i u daljnjem radu ostvarivati kvalitetnu suradnju - rekao je novi općinski načelnik Grga Dragičević.

– Ovakva suradnja je bila logičan slijed događanja. Dogovor o suradnji je naša samostalna odluka, bez sugestija drugih stranačkih tijela, jer smatrano da je za Sunju i njezine mještane to najbolje rješenje - dodaje novi predsjednik Gradskog vijeća Dalibor Medved, koji je bio Dragičevićev protukandidat na izborima za načelnika.

Izbori bili nepotrebni?

Budući da Općinsko vijeće ima 18 članova, koalicije HDZ -HSP AS sa sedam i SDP - HNS - UDU - HSU sa šest vijećnika, ostvarile su uvjerljivu većinu. Prema tome, vijećnička oporba su samo HSP - HNS s četiri i Hrvatski laburisti s jednim općinskim vijećnikom.

– Ne smatramo se klasičnom oporbom, jer će daljnji rad vijeća pokazati naše odnose. Ako će svi članovi čudne koalicije raditi u interesu naših građana, opravdat će suradnju. U protivnom će se pretvoriti u interesnu skupinu. Sada se postavlja i pitanje je li do prijevremenih lokalnih izbora uopće trebalo doći - kaže općinski vijećnik iz redova laburista Miroslav Srnec.

Naime, upravo je SDP rušio proračun HDZ-ova bivšeg načelnika, i isprovocirao izbore, no sada ispada da će s tom istom strankom ovaj put ipak surađivati.

>>Formirana velika koalicija SDP-HDZ

Komentara 6

GO
Goldstadt
23:39 23.07.2014.

svaka ptica svome jatu leti!

DZ
DINAMO-ZG
00:05 24.07.2014.

Kada ja tvrdim da je KraDeZe=SDP (SmuljajDrpiPopali)=udbaško-komunistička mašinerija, pitaju me "za koga sam onda ja"?! Za HRVATSKU, a protiv svih lopova! Osim toga, ako neće ići drugačije (ako naš narod konačno progleda i smijeni ih oboje s vlasti!), oni će koalirati i na županijskim, odnosno na državnoj razini! Jer ako i jedna NORMALNA HRVATSKA opcija dođe na vlast, i KraDeZe i SDP i HNS će završiti u ropotarnici povijesti, a njihovi vrli i poslušni ćlanovi na dugogodišnjim robijama! Zato se i prostituiraju gdje stignu, jer njima je najmanje stalo do Hrvatsske i Hrvata! Lijep pozdrav svim poštenim Hrvatima i onima koji se tako osjećaju! ZDS!

DZ
DINAMO-ZG
00:11 24.07.2014.

Rekordno su maknuli članak s naslovnice, haha! Dugovi brzo djeluju! :-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije