Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALI DOKUart

Grand prix i 5.000 kuna osvojili učenici OŠ Strahoninec za "Pasji život"

Mali Dokuart
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/4
10.10.2014.
u 19:01

Nagrađeni su i članovi filmskih skupina OŠ Lučac iz Splita, OŠ Bartola Kašića, te OŠ Marije Jurić Zagorke iz Zagreba

U Bjelovaru u finalu sedmog izdanja malog DOKUarta, nacionalnog natječaja kratkih dokumentaraca za osnovnoškolce, uslijedila je projekcija najboljih filmova i podjela nagrada najuspješnijima. Grand prix Malog DOKUarta i glavnu novčanu nagradu od 5.000 kuna osvojila je OŠ Strahoninec za dokumentarac "Pasji život", 1. nagrada je pripala članovima OŠ Lučac iz Splita za film "Nas Billy Elliot", 2. nagrada je pripala Filmskoj grupi OŠ Bartola Kašića iz Zagreba za film "Zvučna kulisa" a 3. je nagrada otišla u ruke Filmskoj družini Zag OŠ Marije Jurić Zagorke iz Zagreba za film "Zagorka u Zagorki".

Posebne diplome dobili su, prema riječima redatelja Borisa Poljaka i Damira Čučića članovi novog naraštaja najboljih mladih hrvatskih redatelja, odnosno sudionici tjedne DOKUart radionice, a to su Tio Špicar, Borna Stojko, Katarina Čičić, Josipa Krčelić, Karlo Vedrina, Luka Ćurić, Tin Filipac, Marko Perković, Jan Kranjec i Ivan Beljan. Nagrade su im dijelili i prvi čestitali Denis Hladiš, predsjednik Udruge DOKUart, te redatelj Damir Čučić.

>> Emotivni dokumentarac o Dolores Lambaši pred zagrebačkom publikom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije