Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Montreal

Zverev se priključio Federeru u finalu

Murray - Zverev
Foto: Reuters/PIXSELL
13.08.2017.
u 10:58

Ako pobijedi, Federer će se izjednačiti s Ivanom Lendlom na drugom mjestu sa 94 ATP naslova.

Njemački tenisač Alexander Zverev, osmi na ATP ljestvici, priključio se Rogeru Fedreru u finalu teniskog ATP turnira u Montrealu.

Zverev, koji je četvrti nositelj, plasman u finale je osigurao pobjedom od 6-4, 7-5 u polufinalu nad Kanađaninom Denisom Shapovalovim. Federer je u ranijem susretu sa 6-3, 7-6 (5) bio bolji od Nizozemca Robina Haasea.

U dosadašnja tri međusobna susreta koliko su igrali Federer je dva puta bio bolji. Zadnji susret kojeg su igrali ovaj 20-godišnji Nijemac i 36-godišnji Federer bio je u lipnju u Halleu kada je Švicarac salvio sa 6-1, 6-3 nakon samo 53 minuta igre.  

Ako pobijedi, Federer će se izjednačiti s Ivanom Lendlom na drugom mjestu sa 94 ATP naslova. Samo ih Jimmy Connors ima više, čak 109.

Pobjeda  bi Švicarcu također osigurala drugo mjesto na ATP ljestvici nakon čeka može nastaviti i do prve pozicije s obzirom da je Andy Murray otkazao nastup i na turniru u Cincinnatiju.

Montreal, ATP (4,7 mil USD):

Alexander Zverev (Njem/4) - Denis Shapovalov (Kan) 6-4, 7-5;
Roger Federer (Švi/2) - Robin Haase (Niz) 6-3, 7-6 (5)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije