Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Španjolska Paragvaj 20.30

Žuti: Protiv Ville ni Mourinho neće naći lijek

'David Villa of Spain celebrates after scoring the winning goal Photo: Press Association/Pixsell'
'Luigi BennettPress Association/Pixsell'
03.07.2010.
u 16:28

David Villa bio je najbolji strijelac Eura 2008., a danas ima priliku odvesti Španjolsku u polufinale Svjetskog prvenstva, gdje nikad u povijesti nije bila.

Dva dana prije odlaska na jug Afrike, u "Prosikitu" sam s velikim navijačem Španjolske Robertom Prosinečkim gledao na ESPN-u najavu SP-a, kroz povijesne utakmice. Kada smo došli do teme tko će biti najbolji strijelac u JAR-u, Žuti nije ni sekundu oklijevao...

Laportu "izuli" cijenom

– Neće biti tvoj Torres, bit će David Villa. Znaš, navijam za Real, Mourinho mi se sviđa, ali Real će opet gledati Barceloni u leđa.

Kako?

– Kupili su Davida Villu. Sada imaju baš sve. Ni Etto'o, ni Ibrahimović, ni Henry. Da su imali Villu, Inter ne bi imao nikakvih šansi. I oni bi opet sve osvojili – rekao je Robi.

Gledao sam Villu više puta. Nije razvikan poput Drogbe i Rooneya, ali Villa je strašan centarfor. I Laporta, predsjednik Barcelone, gutao je knedle kada je Valencia tražila 50 milijuna eura.

– Pa ne možemo to platiti – jadao se Laporta.

Valencijini čelnici su se već okrenuli, ali u Blaugrani su rekli - O.K. David Villa je za 45 milijuna eura ipak stigao na Camp Nou. Villa je u pet godina igranja za Valenciju nastupio 169 puta. Postigao je 105 pogodaka. U Južnoj Africi igra u vrhu napada s Fernandom Torresom, junakom europskog zlata prije četiri godine. Ali kao da je sam. Četiri gola u četiri utakmice. Higuain i Vittek također su zabili toliko. Ali, Villa će na kraju biti najbolji.

– Dok imamo Villu, a on je živa vatra, mirno spavam. U obrani ćemo učiniti sve, a onda neka David sredi stvar – rekao je suigrač u reprezentaciji, a od jeseni i u klubu, Pique.

Villina je radna energija zapanjujuća. Stalno je u pokretu, sjajno se kreće, u kaznenom prostoru opasan je poput meksičkog revolucionara Pancha Ville.

– Volim ga jer ne misli samo na gol. Jako se dobro postavlja nakon akcije, ima obveza u igri. Za nas je on fantastičan – rekao je izbornik Vicente del Bosque.

Otac djevojčica

Izvan nogometa voli formulu 1, obožava Fernanda Alonsa, s kojim se često viđa u humanitarnim akcijama Unicefa. U braku je sa školskom ljubavi Patriciom od 2003., a otac je djevojčica Zaide i Olaye. Znam dvojicu nogometnih velikana koji također imaju po dvije djevojčice – Prosinečki i Figo. Dečki, vrijeme je za sinove, tko će nas za 20 godina oduševljavati na SP-ima.

Paragvajski nogometaši osvježenje i snagu za susret sa Španjolskom traže pijući maté, napitak od paragvajske endemske planinske biljke koja može narasti i do 15 metara. Riječ je o osvježavajućem napitku koji se spravlja s rashlađenom vodom. Zelene je boje i bez alkohola. Sadrži kofein, pa ga Paragvajci često piju umjesto kave. Osim što osvježava, maté ima i ljekovita svojstva te se u narodnoj medicini koristi za liječenje migrena i diareje.

Komentara 2

TR
treiler
18:25 03.07.2010.

mislim da su europsko osvojili prije dvije godine a ne prije cetiri

AN
Andreeejjj
13:50 04.07.2010.

ROBI PROSINEČKI...BRAVOOOOOOOO... svaka čast na komentaru, vidi se, da si bio extra klasa nogometaš a sada i stručnjak! Bravooooooooo KRALJUUUUUUUUUUUUU...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije