Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatko Kranjčar slavio

Žuti: Čuvajmo se Grka, Srbiji su kao od šale sakrili loptu

'Georgios Karagkounis of Greece (L) vies with Radosav Petrovic (R) of Serbia during their friendly football match in Belgrade on August 11, 2010.   AFP PHOTO / Andrej ISAKOVIC'
'ANDREJ ISAKOVIC'
12.08.2010.
u 08:30

Oba pogotka u srazu sa Sjevernom Irskom postigao je Rijekin napadač Radomir Đalović koji ih je posvetio ozlijeđenome crnogorskom ofenzivnom veznjaku Stevanu Jovetiću.

Odjeknula je snažno grčka pobjeda nad Srbijom u Beogradu (1:0). Taj sraz kao poseban špijun Slavena Bilića pratio je Robert Prosinečki. Veliki Žuti "kuži", a ono što nam je ispričao nije zazvučalo nimalo optimistično uoči kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Srbijanski mediji pišu da je to bila zadnja utakmica reprezentacije pod ravnanjem Radomira Antića. Sinoć mu je presudio Salpingidis pogotkom u 46. minuti.

– Rijetke su reprezentacije koje su u stanju doći i pobijediti usred Beograda. Posebno me fascinirala činjenica da su Grci u prvom poluvremenu čak dvadesetak minuta sakrili loptu Srbima – počeo je Robi i nastavio:

Neće biti lagano

– Jasno je da im je promjena trenera dobro došla. S Ottom Rehhagelom igrali su na kontranapade, a sada su uz Fernanda Santosa promijenili stil igre. Djeluju kompaktnije i priliku je dao igračima koji su bili u drugom planu. Igraju s dvije špice, s tim da se vezni i bočni igrači ne plaše doći u završnicu. Neće nam biti lako. To je sasvim druga reprezentacija u odnosu na onu u JAR-u.

Zlatko Kranjčar je nakon tri poraza s Crnom Gorom došao do pobjede. Slavili su Cicini izabranici (2:0) protiv Sjeverne Irske. Oba pogotka postigao je Rijekin napadač Radomir Đalović.

– Za moral je najvažnije da smo pobijedili. Hvala Cici što mi je pružio priliku – kazao je Đalović koji je pogotke posvetio ozlijeđenom Stevanu Jovetiću.

Slavio i Josip Kuže

Josip Kuže s Albanijom je pobijedio Uzbekistan (1:0).

Slovenija je na novom stadionu u ljubljanskim Stožicama pred 16 tisuća navijača pobijedila Australiju sa 2:0. Švedska je sa 3:0 pobijedila Škotsku. U strijelce se upisao i Zlatan Ibrahimović koji je odlučio opet zaigrati za Švedsku nakon što je obznanio prekid reprezentativne karijere.

Njemačka je protiv Danske izborila tek remi (2:2). Kažemo tek jer je treća momčad sa SP-a imala prednost od dva pogotka. Za Elf su zabili Gomez (19. minuta) i Helmes (73.), a Danci su uzvratili preko Rommedahla (74.) i Junkera (87.). U prvoj utakmici nakon finala SP-a Nizozemci su remizirali s Ukrajinom (1:1). Istaknimo također pobjedu Brazila (2:0) nad SAD-om.

Komentara 6

Avatar Topgen
Topgen
15:45 12.08.2010.

Ko ce kome ko svoj svome !

OB
-obrisani-
09:40 12.08.2010.

Žuti: Čuvajmo se Grka, Srbiji su kao od šale sakrili loptu a nama bi mogli sakriti avionske karte za Eu 2012 i ponovo nam otkriti stare TV horizonte uz TV ekran na programu HRT 2...

OB
-obrisani-
10:16 12.08.2010.

Jutarnji: Ta je momčad, pod ravnanjem novog izbornika, Portugalca Fernanda Santosa, igrala u srijedu prijateljsku utakmicu u Beogradu protiv Srbije i pobijedila 1-0. No, realno je trebao slaviti domaćin i to s nekoliko pogodaka razlike. Nevjerojatno je što su see sve promašili srpski nogometaši tijekom drugih 45 minuta. Sve je krenulo udarcem Tošića u 58. minuti s dvadesetak metara, kada je lopta gromovito pogodila spoj vratnice i stative. Nakon toga je Kačar promašio s tri-četiri metra, a posve je nevjerojatna bila situacija u 68. minuti kada su u istom napadu Srbi promašili četiri klasična \"zicera\". Prvo su pogodili gredu, pa je grčki vratar obranio udarac sa samo nekoliko metara. Kroz cijelu tu akciju čak su tri srpska nogometaša bila doslovno sama pred suparničkim vratarom, no izjednačiti nisu uspjeli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije