Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJAN natkov USPJEH

Zrnčić-Dim: Teško je izaći iz sjene Kostelićevih

natko zrnčić dim
Reuters
04.12.2009.
u 21:45

Natko Zrnčić-Dim osvoji je treće mjesto u superkombinaciji koja se vozila u Beaver Creeku iza Janka i Defaga. Ivica Kostelić otputovao je za Zagreb zbog obnovljene ozljede leđa.

Hrvatskom skijanju se u jednom danu u Beaver Creeku dogodilo nešto izrazito dobro, ali i nešto vrlo loše. Natko Zrnčić-Dim izborio je treće postolje u karijeri, a Ivica Kostelić zbog ozljede leđa morao je već jučer krenuti kući.

- Već drugi puta se dogodilo da se ja uspinjem na postolje kada Ivicu ozljede izbacuju iz utrke. Tako je bilo na SP-u u Val d’Isereu, tako i ovdje - kazao je Natko.

U spustu je bila frka
Osim na SP-u, 23-godišnji Zagrepčanin bio je treći u siječnju ove godine u klasičnoj kombinaciji u Kitzbühelu, ali i u superkombinaciji u Val d’Isereu.

Spustašku polovicu jučerašnje superkombinacije Natko je završio s 14. vremenom, sa zaostatkom od sekundu i 46 stotinki za najbržim Defagom koji je na koncu bio drugi, iza sunarodnjaka Janke.

- U spustu je bila frka, skijaši sve češće padaju, puno je ozljeda, a staza je bila jako teška. Napravio sam pogrešku na strmini, izbacilo me iz ravnoteže, no izvukao sam se na gornju nogu i uspio otpeljati taj zavoj - prepričavao je Natko koji je potom bljesnuo u slalomu.

Hrvatski kombinatorac imao je drugo vrijeme, brži je bio jedino slalomski specijalist Grange.

- I uz par pogreškica slalom sam odvezao odlično. Jako sam sretan, ovo je za mene savršen početak sezone. Da sam spust vozio samo malo bolje vjerojatno bih dostigao i onih šest stotinki zaostatka za Defagom.

Kad je u pitanju hrvatsko alpsko skijanje, sve je dosad počinjalo i završavalo s Janicom i Ivicom Kostelić. Je li Hrvatska spremna za novu skijašku zvijezdu?, bilo je pitanje američkog novinara upućeno 23-godišnjem skijašu.

- Ja sam spreman - odgovorio je Natko uz osmijeh nastavivši:

- Ivica Kostelić super je dečko i stvarno mi je žao što se ovdje nije natjecao. Ozlijedio je leđa. Nadam se da će se vrlo brzo vratiti.

- Istina, teško je izaći iz sjene Kostelićevih. I Janica i Ivica odlični su skijaši i vrlo dobri sportaši. Sretan sam što mi uspijeva da se moji rezultati ipak prepoznaju - rekao je Zrnčić-Dim.

I dok je Natko slavio njegov stariji reprezentativni kolega Ivica Kostelić, na putu ka denverskoj zračnoj luci, vrtio je film najnovijeg peha u karijeri. Obnovljena ozljeda leđa prisilila su ga da propusti sve tri utrke u Bever Creeku.

Ekspresni povratak
A ti bodovi iz superkombinacije, spusta i veleslaloma puno će mu nedostajati u borbi za veliki globus. Uostalom, obnova ozljede ugrožava i njegov nastup u Val d’Isereu, a možda i u Alta Badiji.

Dok se još nadao da će moći nastupiti u Beaver Creeku, Ivicu je pogodila odluka FIS-a da ne može voziti superkombinaciju jer, zbog leđa, nije vozio jedini cjeloviti trening spusta. Zbog te nepravde (Ivica je vozio skraćeni spust na stazi za superkombinaciju), Ivičin otac Ante i direktor reprezentacije Vedran Pavlek svađali su se s direktorom Svjetskog kupa Hujarom. No, kada je postalo jasno da Ivica ne može više nisu insistirali.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije