Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJERLIGA

Zrinjski treći put zaredom prvak! Kiks Želje donio im naslov

Zrinjski
Foto: Stojan Lasić
05.05.2018.
u 20:53

Ekipa trenera Blaža Sliškovića dva kola prije kraja natjecanja ima šest bodova više od ekipe s Grbavice i bolji međusobni omje

Nogometaši Zrinjskog prvaci su Bosne i Hercegovine za sezonu 2017/18. Do šeste titule, a treće u nizu Plemići su došli svladavši u osmom kolu Lige za prvaka ekipu Širokog Brijega s 3:1.  Zrinjskom je na ruku išao i rezultat iz Bijeljine, gdje je domaći Radnik s 1:0 pobijedio Željezničar.  Tako da ekipa trenera Blaža Sliškovića dva kola prije kraja natjecanja ima šest bodova više od ekipe s Grbavice i bolji međusobni omjer, prenosi Pogled.ba.

Zrinjski je u hercegovačkom derbiju do vodstva došao već nakon pedeset sekundi igre. Nakon udarca iz kuta kojega je izveo Filipoviću strijelac za Mostarce bio je Hrvoje Barišić. Prvu prigodu za goste bilježimo u 7. minuti, kada udarac Bagarića zaustavlja Pirić. 

U 15. minuti Handžić je neprecizan iz teške situacije, a u 27. minuti Bilbija kasni na ubacivanje Filipovića s desne strane. Najbolju prigodu za povećanje vodstva Zrinjski je propustio u 35. minuti. Handžić je u sam pred golom Bilobrka, ali šutira pored gola.

Domaći nogometaši idealno su otvorili nastavak susreta. Stanić je u 53. minuti prošao po lijevoj strani odigrao povratnu loptu za Bibliju koji sa 10-tak metara pogađa za 2:0. 

Veliku prigodu za Široki Brijeg ne koristi Lončar  u 74. minuti. Prvi njegov pokušaj obranio je Pirić, a zatim je igrač gostiju prebacio gol Zrinjskog. U 84. minuti Bagarić na asistenciju Kvesića pogađa za smanjenje prednosti Zrinjskog. Miloš Filipović u prvoj minuti sudačke nadoknade postiže treći pogodak za Zrinjski i rješava sve dvojbe oko pobjednika. 

Hercegovački derbi odigran je u sjajnoj atmosferi pred oko 4000 gledatelja koji su nakon susreta proslavili novu titulu prvaka Zrinjskog, najuspješnijeg bh. kluba. 

Zrinjski: Pirić, Galić, H. Barišić, Čirjak, Stanić, Handžić (od 58. Perišić),  Pezer (od 74. Bekrić), Jakovljević, Bencun (od 64. Todorović), Filipović, Bilbija. 

Široki Brijeg: Bilobrk, Matić (od 74. Kvesić), J. Barišić, Peko, Baraban (od 55. Ćorluka), Wagner (od 55. Menalo) Lončar, Begonja, Bralić, Bagarić, Marković. 

Komentara 9

KR
Krotila
21:25 05.05.2018.

čestitke hrvatskom NK Zrinjski iz hrvatskog grada Mostara

CI
city007
21:35 05.05.2018.

Bravo za Zrinjski iz Mostara!

UM
umnjak
21:35 05.05.2018.

Cestitke Zrinjskom. Dominira u BiH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije