Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZG-BG dvoboji

Žorić: Na umor ćemo misliti nakon Partizana

29.11.2015., Dom sportova, Zagreb - ABA liga, 12. kolo, KK Cedevita - KK Partizan. Luka Zoric. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
29.02.2016.
u 16:15

– Bilo bi lijepo pobijediti Crvenu zvezdu i mi ćemo to i pokušati, no nama je važnija utakmica koja se igra ni 48 sati kasnije i to će nam biti dosta velik problem

Pretposljednje kolo ABA lige danas nudi dva zagrebačko-beogradska derbija u ABA ligi. Cedevita večeras gostuje kod Partizana (20 sati) u borbi za očuvanje drugog mjesta i prednosti domaćeg terena u polufinalu doigravanja protiv Crvene zvezde, koja pak gostuje kod Cibone u Zagrebu (18 sati).

Neusklađeni kalendari

I dok će Partizan uprti svim silama protiv hrvatskog prvaka, a bit će to jedinstvena okolnost u kojoj će za grobare navijati i delije, Cibona takav imperativ nema. Štoviše, njezin je imperativ dvoboj koji će se zbiti u srijedu, a riječ je o utakmici sezone i uzvratnom susretu s litavskim Juventusom, odnosno prilici vukova da se probiju u četvrtfinale Fibina Eurokupa.

– Bilo bi lijepo pobijediti Crvenu zvezdu i mi ćemo to i pokušati, no nama je važnija utakmica koja se igra ni 48 sati kasnije i to će nam biti dosta velik problem. Morat ćemo biti pametni i pronaći model kako odmoriti glavne igrače i rasporediti minutažu. S druge strane ne smijemo pred svojom publikom dozvoliti bilo kakvo visoko rezultatsko posrtanje. U sve to uvela nas je neusklađenost kalendara Fibe i HKS-a koji je u terminu prve utakmice imao termin hrvatskog kupa pa smo sada u nezahvalnoj situaciji. Očekujem da ćemo odigrati rasterećenu utakmicu protiv Zvezde u kojoj će naši mladi igrači biti u prilici iskazati svoj talent, no ne znam koliko će moći Slavica koji zbog problema s koljenom nekoliko dana nije trenirao – kazao je Cibonin trener Damir Mulaomerović.

A njegov bivši suigrač iz devedesetih, tada u dresu Cibone, suočit će se s drugačijim problemima. Veljka Mršića čeka teška gostujuća utakmica u takozvanoj Hali na Novom Beogradu, protiv “napaljenog” Partizana i njihovih grobara.

Do Beograda zrakoplovom

– Dolaskom trenera Džikića partizanovci su dobili novu energiju, dobili su četiri od posljednjih pet utakmica, a izgubili su samo od prvoplasirane Budućnosti.

Nakon povratka iz dalekog Krasnodara, cedevitaši su samo u subotu bili u svom gradu. Nasreću, klupska uprava uslišila je molbu trenera Mršića pa se u Beograd išlo večernjim letom iz Zagreba.

– Ako počnemo misliti o umoru, nećemo daleko stići. Ovo nam je ključna utakmica, moramo dati sve od sebe, a poslije ćemo misliti koliko smo umorni – ističe Cedevitin centar Luka Žorić.•

Komentara 1

PA
pappmisi
22:37 29.02.2016.

Prvo i najbitnije, otkaz L.Zoricu i dovesti pravo pojacanje na pozicijama 2, i 3 . ako mislimo postici neki rezultat ove godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije