Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZOI 2018.

Svi rezultati hrvatskih sportaša na ZOI u Pjongčangu

Filip Zubčić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
25.02.2018.
u 09:45

Filip Zupčić je u alpskoj konkurenciji u kombinaciji osvojio 12. mjesto

Najuspješniji nastup od 18 hrvatskih natjecatelja na 23. Zimskim olimpijskim igrama  u Pjongčangu imao je skijaš Filip Zupčić koji je u alpskoj konkurenciji u kombinaciji osvojio 12. mjesto. Evo svih rezultata naših sportaša:

Alpsko skijanje, muški, kombinacija: Filip Zubčić osvojio je 12 mjesto sa 3.08 sekundi iza pobjednika Austrijanca Marcela Hirschera; Natko Zrnčić-Dim osvojio je 19 mjesto sa 4.03 sekunde slabijim vremenom od zlatnog Austrijanca.

Filip Zubčić
1/5

Super G: Natko Zrnčić-Dim osvojio je 29. mjesto sa 2.61 sekunde zaostatka iza pobjednika Austrijanca Matthiasa Mayera; Filip Zubčić nije završio utrku.

Veleslalom: Filip Zupčić 24. mjesto sa zaostatkom od 3.80 sekundi za pobjednikom Marcelom Hirscherom;  Samuel Kolega je u svom olimpijskom debiju završio na 37. mjestu zaostavši za Hirscherom 10.70 sekundi.

Slalom: Istok Rodeš 21. mjesto sa zaostatkom od 2.42 sekunde iza Šveđanina Andrea Myhrera; Elias Kolega 23. mjesto sa zaostatkom od 3.13 sekunde iza olimpijskog pobjednika iz Švedske; Matej Vidović i Filip Zubčić nisu uspjeli završiti prvu vožnju.

Filip Zubčić
1/4

Žene, veleslalom: Andrea Komšić  je u prvoj vožnji zauzela 31. mjesto s 84 stotinke za 30. Kanađankom Candace Crawford, koja je startala prva u drugu vožnju, pa je Andrea u drugi nastup krenula nakon najboljih i na kraju zauzela 32. mjesto sa 8.48 sekundi zaostatka za zlatnom Amerikankom Mikaelom Shiffrin; 

Ida Štimac  plasirala se na 34. mjesto sa 11.16 sekundi iza Shiffrin, a nakon prve vožnje bila je 40; Leona Popović (20) pala je u prvoj vožnji i pri tome zadobila potpunu rupturu prednjeg križnog ligamenta i djelomična ruptura medijalnog kolateralnog ligamenta. Popović je tako druga hrvatska skijašica koja je zbog ozljede morala završiti nastup u Pjongčangu jer je na treningu prije početka natjecanja koljeno ozlijedila i mlada Lana Zbašnik.

Slalom:  Andrea Komšić osvojila je 31. mjesto sa 7.63 sekunde zaostatka za pobjednicom Šveđankom Fridom Hansdotter; Ida Štimac nakon 37. mjesta u prvoj vožnji, u drugoj nije završila utrku.

Nordijsko skijanje, skiatlon: U svom debiju na najvećem sportskom natjecanju 23-godišnji Krešimir Crnković je zauzeo 53. mjesto sa 7:06.9 minuta zaostatka za pobjednikom Norvežaninom Simenom Hegstadom Kruegerom, dok je 24-godišnji Edi Dadić, kojemu su ovo druge Igre, odustao nakon tri četvrtine prevaljenog puta.

Slobodni način, 15 km: Krešimir Crnković osvojio je 47. mjesto, a Edi Dadić 53. u konkurenciji 116 trkača koji su stigli do cilja

Sprint klasičnom tehnikom: Hrvatski reprezentativci u skijaškom trčanju, Vedrana Malec, Gabrijela Skender i Edi Dadić, nisu se uspjeli plasirati u četvrtfinale sprinta klasičnom tehnikom, Malec je ostvarila 64., a Skender 65. vrijeme u konkurenciji 68 skijašica, dok je Dadić bio 69. u konkurenciji 80 skijaša.

Slobodni stil, 10 km: Vedrana Malec zauzela je 71. mjesto u konkurenciji 90 trkačica sa zaostatkom od 5:19.8 minuta za zlatnom Norvežankom Ragnhild Hagom.

Filip Zubčić
1/7

Sanjkanje: Daria Obratov, prva hrvatska predstavnica u sanjkanju na Zimskim olimpijskim igrama, nakon prve tri vožnje nije uspjela ostvariti plasman u zadnju četvrtu vožnju  te je na kraju zauzela 27. mjesto od 28 natjecateljica koje su ostvarile plasman.  Hrvatska sanjkašica je u trećoj seriji bila najsporija sa zaostatkom od 2,406 sekunde za najbržom Njemicom Natalie Geisenberger.

Bob dvosjed: Dražen Silić i kočničar Benedikt Nikpalj osvojili su nakon tri vožnje posljednje, 30. mjesto, u prvom nastupu hrvatskog boba dvosjeda na ZOI i nisu izborili pravo na četvrtu vožnju

Bob četverosjed: Hrvatski četverosjed u sastavu pilot Dražen Silić, Benedikt Nikpalj, Mate Mezulić i Antonio Zelić je nakon tri vožnje zauzeo 28. mjesto u konkurenciji 29 posada i nije izborio pravo na četvrtu vožnju.

Filip Zubčić
1/6

 

Komentara 8

PR
prarvat
13:36 25.02.2018.

Koliko je to sve skupa koštalo? Red je da se to kaže ako je to iz proračuna. Ako nije, ok

PA
Pat365
10:12 25.02.2018.

Zalost ...

DH
dalibor.hren
13:05 25.02.2018.

Koliko smo mi, stoka sitnog zuba, izdvojili za lijepo zimovanje u Koreji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije