Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADIĆ IZ ZAGREBA

Znate li za njega? Još jedan Hrvat uz Kovu slavi osvajanje Lige prvaka u Chelseaju

Chelsea
30.05.2021.
u 17:00

Naime, 20-godišnji vratar, Zagrepčanin Karlo Žiger, standardni vratar Chelseajeve momčadi do 23 godine, u ovoj sezoni bio je prijavljen i za Ligu prvaka. Dapače, u tri je utakmice grupne faze natjecanja (dvije s Krasnodarom i jednu s Rennesom) bio na klupi prve momčadi, pričuva Senegalcu Edouardu Mendyu

Osvajanjem Lige prvaka Mateo Kovačić sada ima više osvojenih naslova u Ligi prvaka od legendi europskog nogometa Casillasa (3), Puyola (3), Roberta Carlosa (3), Raula (3), Rijkaarda (3), G. Müllera (3), Beckenbauera (3), Cruyffa (3)..., a nadmašio je i svoga prijatelja Modrića, jer iako obojica imaju po četiri titule, Kovačić ih je osvojio s dva kluba.

Međutim, Chelseajev naslov prvaka ima još jedan mali hrvatski pečat. Naime, 20-godišnji vratar, Zagrepčanin Karlo Žiger, standardni vratar Chelseajeve momčadi do 23 godine, u ovoj sezoni bio je prijavljen i za Ligu prvaka. Dapače, u tri je utakmice grupne faze natjecanja (dvije s Krasnodarom i jednu s Rennesom) bio na klupi prve momčadi, pričuva Senegalcu Edouardu Mendyu.

Žiger je nominalno četvrti vratar Chelseaja, iza Mendya, Španjolca Kepe i Argentinca Caballera, često trenira s prvom momčadi i uči od iskusnijih kolega. Chelseajev naslov prvaka Europe proslavio je u Zagrebu, gdje se nalazi na odmoru (jer, stalno prebivalište mu je u Londonu), a zbog strogih pravila kluba, poručio nam je kako ne smije davati izjave sve dok ne dobije minutažu u prvoj momčadi.

Inače, Karlo je iz zagrebačke vratarske obitelji; tata Darko bio je nekada vratar Trešnjevke, ZET-a i buzinske Mladosti, a danas je zaposlenik Chelseajeve akademije. U London su, zbog Karlove karijere, preselili još prije osam godina. Također, u obitelji je još jedan vratar, 16-godišnji Karlov brat Luka Žiger, visok čak 195 cm, član mlade momčadi Wimbledona.

Ključne riječi

Komentara 2

RO
roland
00:46 31.05.2021.

Uopće se ne bojim za Kovačića i Kramarića! Iz stožera javljaju da su oni vrlo zahvalni klupski igrači, ali da se u hrvatskoj reprezentaciji trebaju dokazati! "Dokazati"!!!! Ha, ha, ha, pa on isu se davno dokazali, ali s ovakvom deemagogijojmjm bojim se da je Krami i Kovi najoportunije prijaviti oštećenje preponna ili Ahilove tetive i otići brodom od Opatije do Dubrovnika. Ili u Tursku u Antalyu, sa Mandžukićem, Srnom i Rakitićem. I da Krama i Kova budu najvatreniji navijači!!! Ajmoooooooo!

LA
lajh1985
19:47 30.05.2021.

on je nesto kao robert horry u NBA...osvojio 7 prstena sa tri nba tima dok mu najvece zvijezde nisu ni blizu :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije