Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Krajan

Znao sam da se Borna neće predati, da ima tu mentalnu snagu u sebi

18.09.2018.
u 11:33

Željko Krajan se ne žali, protiv Amerikanaca postigao je 11. pobjedu (uz šest poraza) na klupi hrvatske reprezentacije u Davisovu kupu

Nije bilo lako igrati na zadarskom sucu (30 stupnjeva u hladu, više od 40 na suncu), ali možda je još i teže bilo gotovo osam sati sjediti u izborničkom stolcu.

No Željko Krajan se ne žali, protiv Amerikanaca postigao je 11. pobjedu (uz šest poraza) na klupi hrvatske reprezentacije u Davisovu kupu. A Hrvatska je pod njegovim vodstvom drugi put u finalu.

Podloga u Francuskoj?

– To je svakako veliki uspjeh, nijednoj generaciji naših tenisača to nije pošlo za rukom, iako cijenim, naravno, i onu koja je to natjecanje 2005. i osvojila – kaže 39-godišnji Varaždinac, a na pitanje kako se proslavila pobjeda nad SAD-om odgovara: 
– Proslavili smo malo u nedjelju navečer u hotelu. Svi smo bili napeti cijeli tjedan pa je bio red da se malo i opustimo i zapjevamo. A imali smo što i proslaviti, finale nije mala stvar.

Kako je vama bilo osam sati sjediti i gledati, davati savjete?

– Pa, nije bilo lako. ‘Ajde sjediti, to se još nekako može, ali tu je bilo puno uzbuđenja, emocija, u jednom trenutku dobivate, u drugom ste na izlaznim vratima. No u svakom sam trenutku vjerovao u našu pobjedu, znao sam da se Borna neće predati, da ima tu mentalnu snagu u sebi i da će ga navijači nositi.

Jeste li u petak navečer mogli pomisliti da će se dvoboj odlučivati u petom meču?

>>Pogledajte kako pjevaju naši tenisači

– Nisam, posebno ne da će u tom petom meču odlučivati peti set. Očekivao sam da će par riješiti meč, a ako ne oni, da će to napraviti Čilić. Ovakav scenarij nisam očekivao iako se to događalo, primjerice Amerikancima u Portlandu.

Kako objašnjavate Čilićev poraz i gubitak tie-breaka u kojem je vodio sa 6:1?

– Marin nosi našu momčad, prvi je reket, nije mu lako. Bio je pod velikim pritiskom, tako da se to prije ili kasnije moglo dogoditi. Emotivno je to za njega bio prilično zahtjevan meč, a Querrey je u ključnim trenucima igrao fantastično. No, ako se Marinu već to moralo dogoditi, bolje da se dogodilo sad nego u finalu.

Što očekujete, na kojoj će nas podlozi dočekati Francuzi?

– Vjerojatno na nekoj vrsti tvrde podloge, možda na betonu. Njima odgovara i zemlja, ali kako smo mi tri meča odigrali na zemlji, teško da će se na to odlučiti. U svakom slučaju mi ćemo se prilagoditi. Sad je na njima da se muče s tim, kao što smo se mi mučili s Amerikancima. Možda smo malo komplicirali tražeći zemlju i na otvorenom, ali pokazalo se ipak da je to bila dobra odluka.

1/7

I Varaždinac Zlatko Dalić igrao je s Francuzima u finalu SP-a?

Atmosfera je draž Davisova kupa

– To je svakako bio veliki uspjeh naše nogometne vrste, unatoč tom porazu u finalu. Eto, mi ćemo se u tenisu pokušati osvetiti Francuzima za taj poraz u nogometu.

Mijenja se format, sljedeće godine Davisova kupa u Hrvatskoj neće biti?

– Žalit ćemo za Davisovim kupom, posebno nakon svega ovoga što smo doživjeli u Zadru. Neće biti više osmosatnog sjedenja na klupi u jednom danu, 20 sati u tri dana, neće biti ovakvog navijanja. To su te draži Davisova kupa. Ostat će nostalgija za tim vremenima i tim doživljajima – zaključio je Krajan.

>>Pogledajte kako su naš nastup u Davisovu kupu komentirali urednici sportske rubrike

Komentara 9

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
15:35 18.09.2018.

Krajan.... u mnogočemu podsjećaš na Slavena Bilića .... vrhunski stroj u rukama diletanta

Avatar southman
southman
13:04 18.09.2018.

Čemu ti Krajane služiš na klupi reprezentacije ! pa valjda bi ti trebao "podignuti " igrača ( Čilić ) kada padne psihički u igri !? Ili da izbornika uzmemo onog suca koji je motivirao Kyrgiosa da nastavi igrati i dobiti skoro pa izgubljeni meč !

KE
kentie
13:58 18.09.2018.

southman, slažem se s tobom...Krajan nije umjesno da se hvališ kako imaš Dream Team, jer središnjica i završnica ovog meča je bila katastrofa...uostalom najbolje je to pokazao poluprazni stadion nakon idiotskog poraza Čilića...da o parovima ne govorim...dan prije...kak ti, Pavić pa skoro prvi igrač u parovima, i stvar napola završena i svršena, čista rutina.. Pa nisam baš vidio tu njegovu supremaciju u igri...pogotovo u zadnjem poenu koji je odgledao kad je loptica išla po sredini terena????!!!! umjesto da je opali i raspali po dijagonali...džaba se Dodig uprljao ko prasac i bacao po terenu, kad neš ti nonšalancije kod Pavića????!!!.....i onda nakon toga, frendu velim da se Čilića plašim i bojim jako, kako on zna "veselo" i "nedužno" usr..ti...i bi tako...vodi u tie breaku 6:1 u II. setu, ehej-pa to 78-i igrač svijeta rutinski privede kraju....a ovaj se pogubi i izgubi, tak da je potli zapucaval lopte u publiku ko neki opičeni nerast...i onda Borna, daj, davaj i ne davaj...kako ono: i on u II. setu vodi 5:1, u gemovima..čista rutina za "zatvoriti" set i lagodno voditi 2:0 i lepršajući i tehnički, arogantno i dominantno završiti meč...al neš ti vraga, k'o da je i u njega ušo Čilićev virus jedva jedvice na mrvice i tufice....strašno, ludo i prestrašno...pa tu bi i srce triatlonca izdalo od horora koja su nam ova dva potonja aranžirala, sredila i priredila....iskreno misllim da su svi poslije ovog meča ošli kući u teškom knock downu...zato Krajan Željko pozorno slušaj Dalića:

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije