Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bojan Bogdanović

''Znam da će me čuvati Tomas, spreman sam za taj izazov''

\'24.10.2010.,KD Drazen Petrovic, Zagreb - NLB liga, 4. kolo, KK Cibona - KK Union Olimpija.Bojan Bogdanovic i Saso Ozbolt. Photo: Igor Kralj/PIXSELL\'
Igor Kralj/PIXSELL
26.10.2010.
u 13:16

Prvi strijelac NLB lige dokazuje da su za mladog igrača od novca puno važnije minute i povjerenje trenera.

Kad je ljetos dobio primamljivu ponudu Bogdana Tanjevića da prijeđe u Romu, Bojan Bogdanović (21) napravio je nešto što bi rijetko tko od njegovih vršnjaka učinio. Nije htio napustiti klub koji se urušava i prijeći k uglednom i stabilnom poslodavcu, jer je njegova želja za igrom puno veća od želje za novcem. Bio je to pametan potez igrača koji obećava, o čemu kaže:

– Cijelo ljeto razgovarao sam sa Zdravkom Radulovićem i ljudima iz kluba. Rekli su mi da ću biti vođa momčadi. Da sam otišao u Romu, možda bi Talijani nakon dvije-tri lošije igre doveli nekog Amerikanca na moje mjesto, jer imaju dovoljno novca. A u Ciboni znam da će me Radulović čekati, da mi klub vjeruje i ako u nekim utakmicama igram loše.

Puno više prodora no prije

Nakon prva četiri kola NLB lige, Bojan je prvi strijelac (28,7 koševa) i prvi košarkaš lige po indeksnim bodovima (26), ali i igrač na kojem suparničke obrane čine najviše prekršaja (8,8).

– Nisu mi cilj naslovi najboljeg strijelca NLB lige i Eurolige, već da moja momčad pobjeđuje. Što mi vrijedi postignem li u svakoj utakmici 20-30 koševa, a suparnici nas razbiju.

Dugo neki domaći igrač u Ciboni nije imao takve ovlasti kao što ih je Bojan dobio od trenera Radulovića.

– Ne nosim ja momčad sam. Eto, Radošević je igrao sjajno protiv Barcelone, a Zubčić protiv Olimpije, uvijek još netko iskoči. Doduše, svaka momčad mora imati vođu ili glavnog potrošača lopte. Radulović nam je podijelio uloge odmah na početku sezone i to je dobro za momčad. Povjerenje trenera ne osjećam samo kada igram 40 minuta nego i kada promašim ili pogriješim, jer trener nas i tada bodri.

Radulović najviše strahuje da se Bogdanović ne ozlijedi i zato će ga u nekim utakmicama morati i poštedjeti.

– U utakmicama kakve su one protiv Olimpije ili euroligaške volio bih igrati svih 40 minuta, a kad igramo protiv slabijih volio bih se malo odmoriti.

Osim minuta provedenih u igri, Bogdanovića "troši" i način igre, sada više prodire, nerijetko igra jedan na pet.

– Lani su Tomas i Gordon prodirali, a ja sam čekao na otvoren šut. Sada ja prodirem i nastojim otvoriti šut drugima.

Kad je u prvoj četvrtini utakmice s Olimpijom predriblao čuvara i zakucao kroz srce reketa, bilo je to kao iz NBA "highlightsa".

– Bojan je ulazio tako brzo i snažno da ga moji igrači nisu mogli spriječiti. Ima brz prvi korak, pa nas je stalno probijao – kazao je Jurij Zdovc, Olimpijin trener.

Zdovc više nije znao što bi

Niti jedan od Bojanovih čuvara nije ga uspio zaustaviti, pa je Zdovcu došlo da se skine i pokaže kako se igra u obrani, a u tome je bio najbolji.

Obrambeni velemajstor je i Marko Tomas koji će ga čuvati u četvrtak, u dvoboju s Fenerbahçeom.

– Marko i ja čuvat ćemo vjerojatno jedan drugoga. Kako je samo sjajno zaustavio Teodosića na SP-u. Prihvaćam izazov - rekao je Bogdanović.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
01:02 27.10.2010.

NOGOMETNI i HOKEJAŠKI manager: http://tinyurl.com/nogomet-hokej :::U razvoju su još: FORMULA 1, TENIS, KOŠARKA, RUKOMET, ODBOJKA, BIATLON i BASEBALL na koje je moguća registracija te kad igra počne bit ćete obaviješteni na e-mail o početku pojedinog sporta. Trenutna zajednica managera u u postojećim sportovima broji oko 350 000 korisnika i svakim danom sve je veća::: http://tinyurl.com/nogomet-hokej

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije