Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga nacija

Dalić: Prvo na ždrijeb u Lausanneu, a onda idem k - Pjaci

24.01.2018.
u 08:30

Moj plan bit će ispunjem igranjem jakih utakmica i veselim se da ću zbog takvih suparnika imati sve najbolje igrače na raspolaganju svaki mjesec - kaže Dalić

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić bit će danas u 12 sati u Lausannei na ždrijebu skupina novoga Uefina natjecanja (Sportklub 1), Lige nacija, koja će premijerno početi u rujnu ove godine, a trajat će do studenoga.

– Liga nacija sjajna je stvar za nogomet. Imat ćemo tako iznimno jake suparnike u jesenskim terminima, čemu teže svi izbornici, umjesto pripremnih utakmica sa slabijim reprezentacijama od kojih nema previše koristi. Igranjem u Ligi nacija svi će biti na dobitku; i igrači, i izbornici i publika. S obzirom na to da će stadioni biti puni, i finacijski efekt od tih utakmica bit će itekako značajan za nacionalne saveze – kazao nam je Zlatko Dalić,

Veselim se velikim sudarima

Jeste li razmišljali o potencijalnim suparnicima?

1/15

- Nisam. Niti koga posebno priželjkujem, niti bih koga želio izbjeći. Moj plan bit će ispunjem igranjem jakih utakmica i veselim se da ću zbog takvih suparnika imati sve najbolje igrače na raspolaganju svaki mjesec. Znate da nije tako kad se igraju prijateljske utakmice sa slabijim reprezentacijama. Izvrsno je što se radi o natjecateljskim utakmicama, premda ne vjerujem da će one nositi i veliki natjecateljski naboj. Međutim, igra se za prvo mjesto, za prestiž, i to je baš dobra stvar za nogomet – dodao je Zlatko Dalić.

Imati će jedinstvenu priliku voditi Hrvatsku u najzahtjevnijoj godini otkad postoji reprezentacija.

Naime, već sada se zna da će Hrvatska u 2018. godini igrati najmanje 11 utakmica, a već sada se zna da će se suočiti sa dva svjetska prvaka (Brazilom u prijateljskoj utakmici i Argentinom na SP-u u Rusiji), u Ligi nacija prijete joj još dva, Njemačka i Španjolska, a u osmini finala SP-a još jedan – Francuska!

Dakle, imamo rezerviranih 11 suparnika, a nadamo se da ćemo ih za vrijeme SP-a u Rusiji dobiti još četiri, dođemo li do polufinala.

Hrvatska je reprezentacija rekordan broj utakmica u kalendarskoj godini odigrala 2006., čak 15, pod vodstvom dvojice izbornika, Zlatka Kranjčara i Slavena Bilića. Bila je to luda godina u kojoj je Hrvatska igrala protiv megasuparnika Argentine, Španjolske, Brazila, Italije i Engleske, ali su je u prijateljskim utakmicama testirali Južna Koreja, Hong Kong i Iran, te Andora u kvalifikacijama za EP.

Nema više lakih suparnika

Za usporedbu, Dalićev prethodnik na klupi reprezentacije Ante Čačić u 2016. godini formu za EP u Francuskoj brusio je pripremnim ogledima s Izraelom, Mađarskom, Moldavijom i San Marinom. I tako uljepšavao izborničku statistiku.

Izbornik Zlatko Dalić nakon obveza u Lausanni putuje u Njemačku gdje će u subotu gledati bundesligaški ogled Stuttgart – Schalke. U izbornikovu fokusu je veliki povratnik Marko Pjaca, novi jaki Schalkeov adut i igrač kojega Dalić vidi kao veliko pojačanje hrvatske reprezentacije. Pjaca je posljednji put za reprezentaciju nastupio 28. ožujka 2017. godine u Tallinnu u utakmici s Estonijom, kada je bio zadobio tešku ozljedu.

Marko Pjaca je prošli vikend postigao prvi bundesligaški pogodak, protiv Hannovera, a posvetio ga je svome prijatelju, nažalost teško ozlijeđenome igraču Benfice Filipu Krovinoviću, koji je suočen s istom ozljedom ligamenata koljena kakvu je imao Marko.

Krovinović se ozlijedio upravo kada je bio na vrhuncu forme očaravši Benficine navijače i portugalske medije. Na travnjak će se vratiti tek najesen...

Vatreni u 2018.:

23. ožujka: Hrvatska - Peru (p)

27. ožujka: Hrvatska - Meksiko (p)

kraj svibnja/početak lipnja: Hrvatska - Brazil (p)

8. lipnja: Hrvatska - suparnik iz Afrike (p)

16. lipnja: Hrvatska - Nigerija (SP)

21. lipnja: Hrvatska - Argentina (SP)

26. lipnja: Hrvatska - Island (SP)

Od rujna do studenoga: četiri kola Lige nacija

1/21

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije