Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOLIO SE GOSPI

Zlatko Dalić sinoć je hodočastio cijelu noć, propješačio 50 kilometara od Livna do Sinja

Sinj: Protokol državnih dužnosnika uoči početka 303. Sinjske alke
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
15.08.2021.
u 16:48

Zlatku Daliću cjelonoćno hodanje nije teško palo, lako je prošao tih 50 kilometara.

Blagdan je Velike Gospe pa su mnogi vjernici u Hrvatskoj hodočastili u Marijanska svetišta. Jedan od njih je i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Dalić se iz rodnog Livna uputio u 50-ak kilometara udaljeni Sinj i pješačio cijelu noć. U Sinj hodočaste mnogi vjernici, a među njima su brojni Livnjaci koji se spuštaju preko Kamešnice.

Zlatku Daliću cjelonoćno hodanje nije teško palo, lako je prošao tih 50 kilometara. Slobodna Dalmacija piše da je u Sinju sreo voditelja klape HRM-a Sveti Juraj Marka Bralića, koji je na hodočašće stigao iz Kaštela.

Izbornik hrvatske reprezentacije veliki je vjernik i to je uvijek javno isticao.

- Mnogo stvari napravio sam u životu da sam pogriješio, ali sam na svojim greškama učio i popravljao. Uvijek ujutro kad se probudim izmolim i kažem: “Dragi Bože, novi je dan i ti me vodi svojim putem, onako kako ti misliš da treba biti, ja ću to poštovati i ići tim putem.” Kad mi treba pomoć, znam da će, i kad se zatvore sva vrata, Bog otvoriti prozorčić – rekao je Dalić prije dvije godine i dodao:

- Majka me od prvog dana učila vjeri i vodila u crkvu, tako sam i ja sa svojom suprugom učio našu djecu, tako smo odgajani i bez vjere i bez dragoga Boga ništa se ne može napraviti. Mnogo sam puta s ponosom rekao: Hvala dragom Bogu na svemu što mi je dao, što sam napravio i mislim da nam to svima mora biti putokaz. Vjera je ono što nas čini jačim, što nam daje snagu i kada mi dođemo u neku situaciju, pred zid svatko od nas kaže – pomozi dragi Bože. Treba stalno vjerovati, a ne samo tražiti pomoć kad dođu teški trenuci i ona će uvijek doći, samo treba vjerovati i nadati se.

>> Hrvatski nogomet pod povećalom: Razgovarali smo s Josipom Šimunićem, Nenadom Črnkom i Ilijom Lončarevićem

Ključne riječi

Komentara 20

IL
ilustrator
21:09 15.08.2021.

zauvijek će ostati upisano.. hrvatska nogometna reprezentacija s izbornikom dalićem je doprvak svijeta! sitne duše, propalice raznorazne i oni što sve hrvatsko malo manje vole mogu samo da retuširaju povijest kao i dosad, borbenim da se samojačaju, parolama drogerišu.

Avatar prahrvat
prahrvat
17:16 15.08.2021.

Lijepo, Dalić je iskreni vjernik.

CK
CKI
17:11 15.08.2021.

Sa ovim je osigurao siguran uspjeh hrvatske reprezentacije u budućnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije