Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI IZBORNIK

Zlatko Dalić o popisu: Nema razloga za promjene, ova je ekipa zaslužila povjerenje

Zlatko Dalić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
25.10.2021.
u 12:57

- Ponovno su s nama Lovren i Juranović koji su prošlo okupljanje propustili zbog zdravstvenih razloga. Nema razloga za značajne promjene, ovo je ekipa koja je dobro odigrala jesenski dio kvalifikacija i zaslužila je povjerenje svojim igrama, pristupom i zajedništvom.

Izbornik svjetskih doprvaka, Zlatko Dalić, pozvao je 24 igrača, uz šest pretpoziva, za posljednja dva susreta u skupini H kvalifikacija za FIFA Svjetsko prvenstvo koje će iduće godine biti održano u Kataru, prenosi HNS.

- Ponovno su s nama Lovren i Juranović koji su prošlo okupljanje propustili zbog zdravstvenih razloga. Nema razloga za značajne promjene, ovo je ekipa koja je dobro odigrala jesenski dio kvalifikacija i zaslužila je povjerenje svojim igrama, pristupom i zajedništvom - rekao je hrvatski izbornik i dodao:

- Najvažnije je da sve držimo u svojim rukama, da ne ovisimo o drugima. Znamo da nas dvije pobjede vode u Katar, to je naš cilj i dat ćemo sve od sebe da ga ostvarimo. Naš fokus mora biti Malta - to je sada ključna utakmica koju moramo odraditi ozbiljno, koncentrirano i maksimalno angažirano. Tek tada si možemo dopustiti razmišljanje o Rusiji protiv koje ćemo na svojoj strani imati pun Poljud, što će nam biti veliki adut, uz kvalitetu i zajedništvo koje posjedujemo.

Popis igrača za utakmice protiv Malte i Rusije:

Vratari: Dominik Livaković (Dinamo), Simon Sluga (Luton Town), Ivo Grbić (Lille)

Obrambeni: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Zenit), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Duje Ćaleta-Car (Marseille), Josip Juranović (Celtic), Joško Gvardiol (Leipzig), Borna Sosa (Stuttgart), Marin Pongračić (Borussia Dortmund), Josip Stanišić (Bayern)

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (West Ham), Luka Ivanušec (Dinamo), Kristijan Jakić (Eintracht Frankfurt)

Napadači: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Josip Brekalo (Torino), Mislav Oršić (Dinamo), Marko Livaja (Hajduk)

Pretpozivi: Lovre Kalinić (Hajduk), Mile Škorić (Osijek), Filip Uremović (Rubin Kazan), Antonio Mirko Čolak (Malmo), Kristijan Lovrić (Gorica), Nikola Moro (Dinamo Moskva)

Ključne riječi

Komentara 8

RE
RedTree
14:12 25.10.2021.

Opet nemamo pravog centarfora, glavno da su tri lijeva krila tu i bezbroj stopera. Livaković više nije za jedinicu, em je u krizi, em je teški linijaš, pošto nema Ivušića, vrijeme je za Grbića. Drugo Ćaleta Car je zaslužio biti u prvih 11, čovjek je naš najbolji stoper ima već dvije godine, Lovren i Vida su u poznim godinama pomalo, van liga petica, a Gvardiol još prezelen, naročito za ključne utakmice.

SA
SI aka SI
15:06 25.10.2021.

Tko nije pozvan, a da bi mogao biti bitan faktor u prvih 11 ili u rotaciji (prvih 13-14)? O samih prvih 11 možemo raspravljati kad izađe sastav.

BI
billynik
14:19 25.10.2021.

Ako je ono u Osijeku bilo dobro, zašto nismo pobijedili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije