Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi popis novog izbornika

Zlatko Dalić: Greške se događaju, Dejan Lovren nije problem

24.10.2017.
u 09:10

Derbi je bio jako dobar, Hajduk je igrao vrhunski u prvom dijelu, Dinamo je bio dobar u nastavku - kazao je Dalić

Zlatko Dalić nije se u svom prvom popisu reprezentacije “obračunao” s Antom Čačićem, osim dva minimalistička zahvata, nepozivanja Santinija i prebacivanja Čopa na listu pretpoziva, što znači da će centarfor Standarda u konkurenciju ući samo ako se netko od petorice napadača ozlijedi.

S popisa nije izletio ni Josip Pivarić, budući da se junački izborio za poziciju nedodirljivoga prvoga lijevoga braniča kijevskog Dinama, ali je dobio konkurenciju, čak dvojicu igrača na istoj poziciji, Leovca i Strinića.

Derbi je bio dobar

No, protekli vikend u fokusu nisu bili lijevi bekovi, nego Liverpoolov tragičar Dejan Lovren. Kako je Dalić doživio Dejanovo “pomračenje” na Wembleyu?

- Razgovarao sam nakon utakmice s Lovrenom, to je nogomet i to se događa. Čuli smo se, čvrst je, odlučan i spreman, a greške se uvijek događaju - hrabri Dalić svoga junaka iz Kijeva, čija pozicija u reprezentaciji očito nije uzdrmana.

Što ste vidjeli na utakmici Hajduk – Dinamo?, pitali smo Dalića.

1/8

- Derbi je bio jako dobar, Hajduk je igrao vrhunski u prvom dijelu, Dinamo je bio dobar u nastavku. Tu ima dobrih igrača, ali igramo samo dvije kvalifikacijske utakmice i moramo se osloniti na igrače iz postojećeg kadra. Derbi me čak iznenadio, možda je to bio jedan od naših najboljih derbija u posljednje vrijeme. Imamo dobrih igrača, moramo obratiti pažnju na neke pojedince iz te utakmice za budućnost. Osijek također dobro igra, Zekić radi odlično. A u Rijeci mogu pobijediti samo dobre momčadi - dodao je Dalić. Izbornik zasad službeno ima samo jednog pomoćnika, Ivicu Olića. Dalić želi još Srnu i Ladića, no Darijo još rješava svoju situaciju s dopingom u Ukrajini, a HNS još nije stupio u kontakt s legendarnim vratarom.

Stoga je u akciji samo Ivica Olić, čiji je prvi zadatak bio skautiranje povratnika u reprezentaciju Ante Rebića.

- Rebić je na utakmici Eintracht - Borussia (D) izborio jedanaesterac, poništen mu je čisti pogodak, za mene je bio uvjerljivo najbolji igrač u toj utakmici (Kicker ga je ocijenio s 3.00, a igrač utakmice bio je Eintrachtov vratar Hradecky s ocjenom 1.5, nap. a.). Ante je u vrhunskoj formi i s obzirom na to da će Grci taktiku temeljiti na destrukciji, igrač njegova tipa, probojan, sigurno će nam biti od koristi, kao i Vlašić - tvrdi Olić.

Što vam je o Grcima rekao izbornik BiH Mehmed Baždarević?

- Bio je jako ljubazan, izašao nam je ususret, jako nam je važno čuti trenerovo mišljenje o suparniku nakon utakmice. Baždarević očekuje da ćemo više problema s Grcima imati kod kuće nego u uzvratu kod njih - kaže Olić, koji upravo na Nogometnoj akademiji HNS-a završava za licenciju Uefa A, a prebivalište mu je u Hamburgu.

Slažete li se s Modrićem koji je rekao da je među vatrenima nestalo naboja?

- Modrić je to izjavio nakon Turske, a vidjelo se i na utakmici s Finskom da se nije ništa bilo promijenilo. Bilo je kritično da izborimo dodatne kvalifikacije, sve opcije bile su moguće, pa i u Ukrajini moglo je sve otići u drugom smjeru. Atmosferu prije svega drži rezultat, ako nema rezultata, nema ni pravoga ambijenta, čak ni kod mene u Davoru. No, nakon Kijeva je već ozračje puno bolje, vidjeli ste kako su dečki proslavili pobjedu, i mi ćemo u ovim danima uoči Grčke raditi da se ono maksimalno podigne - naglašava Olić.

Bio sam najveći navijač

U ovom ciklusu ušli ste u reprezentaciju kao igrač, ali vas je bivši izbornik Čačić eliminirao. Sada ste ga nadživjeli.

- Kad sada analiziram, bio je to prirodni put. Možda nije bio lijep način na koji sam otišao, no bilo je to neizbježno, prije ili kasnije bi se to dogodilo. Na početku sam to primio vrlo emotivno, ali poslije sam se smirio i bio sam i ostao najveći navijač reprezentacije. Drago mi je što sada imam priliku ponovno joj pridonijeti - zaključio je Ivica Olić.

Komentara 2

Avatar white socks
white socks
15:51 24.10.2017.

Lako će to izbornik riješiti. Izbaciti Lovrena i pozvati nekog Hajdukovog igrača, bilo kojega, jer su po Dalićevim kriterijima svi igrači Hajduka zaslužili igrati u reprezentaciji. Sad je pozvao četvoricu novih reprezentativaca, sve Hajdukovaca, može još kojega.

LA
like_a_boss
10:06 24.10.2017.

Dejo Kikser je osim svega vezano za mamičevu krađu iz dinama, zaboravio igrati nogomet... Možda ga muči što mu je žena zaboravila tko joj je muž...Svi zaboravni oko mamića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije