Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVNA BORBA

Zgrožena Schumacherova obitelj najavila tužbu zbog intervjua koji je objavljen

Formula one - Michael Schumacher and Bernie Ecclestone
Foto: Gero Breloer/DPA/PIXSELL
1/2
20.04.2023.
u 10:15

Glasnogovornik obitelji Schumacher, kojeg je Reuters u srijedu zamolio za komentar, rekao je da će obitelj tužiti izdavača tjednika Die Aktuelle.

Obitelj Michaela Schumachera planira pokrenuti pravni postupak protiv njemačkog tjednika zbog 'intervjua' sa sedmerostrukim prvakom formule 1 koji je generirala umjetna inteligencija.

Glasnogovornik obitelji Schumacher, kojeg je Reuters u srijedu zamolio za komentar, rekao je da će obitelj tužiti izdavača tjednika Die Aktuelle.

Svjetska senzacija, prvi intervju Michaela Schumachera! Naslovnica je njemačkog tjednika Die Aktuella. No, ispostavilo se da nikakvog intervjua nema s legendarnim vozačem formule 1.

Iza cijele akcije stoji lažni razgovor u kojem su urednici časopisa "Die Aktuell" uz pomoć umjetne inteligencije formulirali odgovore na pitanja intervjua.

– Život mi se potpuno promijenio. Djeca i žena su mi blagoslov, bez njih ne bih mogao – govori tako "Schumacher" u intervjuu te dodaje:

– Uz pomoć svojeg tima mogu ponovno stajati i čak lagano hodati. Stanje možda više neće biti kao prije, ali to me ne zaustavlja da se borim.

Tek se na kraju teksta dodaje da je intervju objavljen s umjetnom inteligencijom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije