Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAŽNI RAZGOVOR

Nijemci objavili skandalozan 'intervju' sa Schumacherom: 'Mogu stajati, bez obitelji ne bih preživio'

Schumacher
Die Aktuelle
19.04.2023.
u 11:55

– Život mi se potpuno promijenio. Djeca i žena su mi blagoslov, bez njih ne bih mogao – govori tako "Schumacher" u intervjuu te dodaje: – Uz pomoć svojeg tima mogu ponovno stajati i čak lagano hodati. Stanje možda više neće biti kao prije, ali to me ne zaustavlja da se borim.

Svjetska senzacija, prvi intervju Michaela Schumachera! Naslovnica je njemačkog tjednika Die Aktuella. No, ispostavilo se da nikakvog intervjua nema s legendarnim vozačem formule 1.

Iza cijele akcije stoji lažni razgovor u kojem su urednici časopisa "Die Aktuell" uz pomoć umjetne inteligencije formulirali odgovore na pitanja intervjua.

– Život mi se potpuno promijenio. Djeca i žena su mi blagoslov, bez njih ne bih mogao – govori tako "Schumacher" u intervjuu te dodaje:

– Uz pomoć svojeg tima mogu ponovno stajati i čak lagano hodati. Stanje možda više neće biti kao prije, ali to me ne zaustavlja da se borim.

Tek se na kraju teksta dodaje da je intervju objavljen s umjetnom inteligencijom.

Čitatelji su ogorčeni ovakvim "izvještavanjem" te smatraju krajnje neprimjerenim ovaj postupak tjednika, a slično su reagirali i njemački mediji.

Inače, gotovo deset godina prošlo je od teške skijaške nesreće u kojoj je legendarni vozač i sedmerostruki prvak formule 1 Michael Schumacher (54) stradao na skijanju u francuskim Alpama. Nesreća se dogodila 29. prosinca 2013. godine i to nakon što je Michael, koji je inače iskusan skijaš, odlutao sa staze, pao i udario glavom o stijenu. Schumacher je teško ozlijeđen, a od sigurne smrti spasila ga je kaciga koju je nosio na glavi. Nakon nesreće gotovo šest mjeseci bio je u medicinski induciranoj komi. Od 2014. godine, kada je prebačen u obiteljski dom zbog rehabilitacije, obitelj Schumacher povukla se iz javnosti kako bi zaštitila njegovu privatnost. Njegovi mnogobrojni obožavatelji već deset godina pokušavaju doznati informacije o njegovu zdravstvenom stanju nadajući se najboljem, a sve informacije drže se u strogoj tajnosti. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije