Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE ŽELI ŠUTJETI

Hrvatica oštro napala Savez: 'Sabotiraju me, uskratili su mi ostvarenje sna!'

Paola Borović
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
08.07.2019.
u 20:51

I neovisno o svemu nabrojanom nisu mi omogućili da odem u Napulj, iz jednog jedinog razloga zbog kojeg me savez već 5 godina sustavno sabotira, a to je jer me trenira Siniša Ergotić, kaže

Danas je u talijanskom Napulju započeo atletski dio programa Univerzijade, a među hrvatskim atletičarkama i atletičarima nije višestruka državna prvakinja i najbolja hrvatska troskokašica i skakačica u dalj, Paola Borović

Ona se oglasila putem Facebooka zbog svog neodlaska u Italiju, a za sve je okrivila Hrvatski atletski savez. 

Tvrdi kako ju godinama sustavno ignoriraju unatoč sjajnim rezultatima, a kao razlog navodi to što joj je trener proslavljeni hrvatski atletičar Siniša Ergotić

Njenu objavu prenosimo u cijelosti. 

- Danas počinje atletika na Univerzijadi u talijanskom gradu Napulju. Neovisno što sam imala dvije norme i što sam sama ponudila financiranje kompletnog natjecanja Hrvatski atletski savez nije mi pružio priliku da nastupim. Prije oko 3 mjeseca došla sam osobno u savez i pitala hoće li atletičari nastupiti na Univerzijadi ove godine s obzirom na to da o samom natjecanju savez nije objavio ni jednu jedinu rečenicu. Rečeno mi je: ,,naravno da hoće'' te da je savez odlučio voditi 3 atletičara jer je to kvota kojoj je plaćeno. Kako mi je ove godine zadnja prilika za nastup pitala sam mogu li sama financirati SVE. Rekli su mi kako ne mogu odgovoriti na to pitanje jer savez komunicira samo službeno i moj klub treba poslati službeni dopis. Nakon što je klub uputio dopis stigao je odgovor od saveza u kojem piše kako savez nije računao na mene jer moj trener nije stavio u plan i program to natjecanje. Ujedno to je i jedini dio dopisa koji se odnosio na mene osobno, ostali, puno veći dio, odnosio se na mog trenera, kao da on ide skakati, a ne ja. Međutim, nakon toga se ispostavilo da nitko od atletičara nije imao Univerzijadu u planu i programu već je izbornik OSOBNO (toliko o službenosti) zvao atletičare i nudio im put na Univerzijadu o svom ili trošku kluba.

Ne volim pisati o sebi, ali napisat ću. Nedavno sam položila zadnji ispit na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, 5 godina u roku, prosjek 4.44. U sklopu fakulteta već 5 godina sam članica Hrvatske studentske asocijacije gdje sam proglašena i najboljom članicom za 2018. godinu. Organizirala sam brojne konferencije na kojima je sudjelovalo više od 1000 mladih i ambicioznih studenata. Dobitnica sam Dekanove nagrade za projekt Business u sportu koji je u tri godine okupio najveća imena hrvatskog sporta. I ne planiram stati na ovom.

Što se tiče atletike od 2010. godine kontinuirano nastupam za Hrvatsku reprezentaciju u skoku u dalj i troskoku. Nikad nisam otkazala nastup iako su ponekad putovanja bila daleka, autobusom preko 18 sati, dok su drugi nalazili broje isprike ja sam skakala i dalj i troskok. Za mene je nastup za reprezentaciju jedan od najdražih i uvijek najbolje rezultate postignem upravo na tim natjecanjima. Uz sve to preko 57 puta sam bila prvakinja države, pojedinačno, vlasnica sam 10 hrvatskih rekorda, nedostaje mi još samo državni rekord u troskoku da budem vlasnica apsolutno svih državnih rekorda u toj disciplini. Ne znam postoji li ijedan hrvatski atletičar ili atletičarka koja ima sve rekorde u jednoj disciplini u dvorani i na otvorenom u svim kategorijama, ja sam jako blizu. Medalja na zadnjoj Univerzijadi bila je 13.58 ja sam ove sezone u dvorani nakon ozljede skočila 13.55, a sezonu na otvorenom otvorila sam s 13.52.

I neovisno o svemu nabrojanom nisu mi omogućili da odem u Napulj, iz jednog jedinog razloga zbog kojeg me savez već 5 godina sustavno sabotira, a to je jer me trenira Siniša Ergotić. Nikad nisam tražila ništa više od onog što zaslužujem svojim rezultatima. Univerzijada će uvijek ostati moj neostvareni san. Nepravda koja mi je nanesena se ne može ispraviti, ali želim da se zna. Ne želim šutjeti, ne želim da se ovakve stvari dogode nekom drugom. Mladim i ambicioznim ljudima se ne lome krila, njima se daje vjetar u leđa. Vidimo se na zaletištu - poručila je. 

>>> Pogledajte pobjedu Sandre Perković na Hanžeku

 

Ključne riječi

Komentara 10

KA
kajinx
21:02 08.07.2019.

Savez me sabotira! Ne samo tebe, sve sportove u koji imamo pobjednike i šampione!

DA
darwil
21:20 08.07.2019.

Hrvatski olimpijski odbor,Zagrebački športski savez puni uhljeba,nestručnih Bandičista,savezi u svim granama sporta isto tako pa nije ničudo da za deset godina nećemo imati sportaše a da ne kažem i trenere.Ali imat ćemo sobarice i konobare.

RO
rojkomaraca
21:21 08.07.2019.

Poštovana možda Vi njih sabotirate moraju pravit nekakve prijave dopise ma dajte remetitite im ritam trošenja tuđih novaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije