Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TO BI BIO ZLOČIN'

Željko Mavrović u čudu: To je suludo, ponižavanje i ucjena Filipa Hrgovića!

Hrgović Mavrović
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/6
10.09.2019.
u 18:24

- Čovjeku koji je zadužio naš boks i sport s olimpijskom medaljom iz Rija, sada onemogućiti nastup ili priliku za izboriti nastup na Igrama u Tokiju bio bi stvarno zločin - rekao je Mavrović

Željko Mavrović, bivši boksač, a sada direktor hrvatske reprezentacije, kaže da Filip Hrgović neće morati nastupati na Prvenstvu Hrvatske kako bi izborio kvalifikacije za Olimpijske igre. To je tvrdio Leonard Pijetraj, a opširnije o tome možete pročitati ovdje.

- Moja malenkost, ali i čelništvo Hrvatskog boksačkog saveza su istog stava, a taj je da je Filip Hrgović apsolutni prioritet kao teškaš, koji će dobiti priliku otići na izborne turnire ili mjesta na kojima se mogu izboriti Olimpijske igre. Bit će za njih prijavljen i bit će mu omogućeno to učiniti - rekao je Mavrović za Sportske novosti.

Pijetraj je tvrdio da će Hrgović morati sparirati s "perspektivnim dečkima poput Miluna i Pratljačića" i dokazati da je bolji od njih.

- Što se tiče ideje izbornika Leonarda Pijetraja da je Marko Milun bolji boksač, a on to otvoreno priča, to je jasno vjera trenera u svojeg boksača, ali... U statusnom boksačkom pogledu stvari stoje sasvim drukčije. Hrgović je jedan od 10 najboljih profesionalnih teškaša na svijetu, a Milun možda među 10 najboljih olimpijaca. Možda, ali i to je nategnuto. Ovog trenutka Milun, budimo realni, nema ništa - rekao je Mavrović i dodao:

- Nekakva ideja Leonarda Pijetraja da bi oni trebali sparirati, nekakav izborni sparing je suluda. Jedan profesionalac koji boksa na najvećim priredbama svijeta i koji ovog trenutka ima sigurno najjaču boksačku ekipu oko sebe, jaču možda i od Joshue jer vjerujem da je Diaz bolji od Joshuinih trenera, pa ima onda i Hearna i Sauerlanda kao potporu, na kraju krajeva i Hasana Yousefa. Nešto boksa ja ipak znam i tvrdim da tako moćnu ekipu u svijetu boksa ja ovog trenutka ne znam. Dalje, u Hrgovića je puno toga i uloženo i on je do ovog trenutka opravdao svaku kunu i dolar uložen u njega. Njegovi su mečevi odlični, završava ih jako efikasno.

Mavrović je zatim dodao:

- Čovjeku koji je zadužio naš boks i sport s olimpijskom medaljom iz Rija, sada onemogućiti nastup ili priliku za izboriti nastup na Igrama u Tokiju bio bi stvarno zločin. Kazneno djelo. Kada bi HBS s bilo kojim svojim tijelom izašao s takvim stavom ili idejom, ja sigurno više nikada s tim ljudima ne bih bio u istoj organizacijskoj priči. Dakle, naglašavam da Hrvatski boksački savez apsolutno stoji iza Filipa Hrgovića.

Hrgović se, dakle, ne mora pojaviti na Prvenstvu Hrvatske?

- Ne mora! Apsolutno ne, kakvo Prvenstvo Hrvatske! On je to osvojio “milijun puta”. Ako bi to bio uvjet, to bi bila ucjena Filipu Hrgoviću, pa i ponižavanje. Kakvo PH i kakvi sparinzi! Ponavljam, ne mora Filipa nitko voljeti, ali poštovati njegove rezultate, to je zaslužio - zaključio je Mavrović.

>> Pogledajte gostovanje Filipa Hrgovića na Večernji TV-u

Komentara 26

Avatar Vorenus
Vorenus
19:28 10.09.2019.

Tako je Zeljkec i molim te da ne ponovi tvoju gresku..poruci momcini neka kotlette jede kad god moze i polupecene po mogucnosti

Avatar jeremija1
jeremija1
20:18 10.09.2019.

Mislim da su to neki stari računi između Hrgovića i bivšeg mu trenera Pjetraja. Pitanje povrijeđene taštine se mora riješiti privatno, a ne nauštrb moguće hrvatske olimpijske medalje.

Avatar SINIŠA POLJAK
SINIŠA POLJAK
19:06 10.09.2019.

Svatko ima demokratsko pravo da svoje komplekse manje vrijednosti lijeći na način kako mu to propiše psihijatar. Dotična anonimna osoba želi da bude u centru pažnje pa diskriminirana uspješne sportaše kako bi sebe istaknuo. Ovo je dovoljno da ga se smjeni po hitnom postupku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije