Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajdukov trener

Željko Kopić: Izgubili smo ozračje za koje smo jako kopali

Željko Kopić
Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL
1/6
24.02.2018.
u 20:24

Ohandza danas cijelu utakmicu nije bio na razini na kojoj je bio sve ove utakmice ranije - kaže Kopić

Hajduk je prvi put na Poljudu izgubio od Slavena. Momčad Željka Kopića je s 1:0 nadigrao klub kojeg je on donedavno vodio. Trener Hajduka nije znao reći što je pošlo po krivu u utakmici.

- Čestitam Slavenu na pobjedi i tri osvojena boda. Znali smo da nas čeka ekstra defenzivan protivnik, protivnik koji će nas čekati iz kontre i koji teško prima gol. U prvom poluvremenu nismo imali kvalitetnu energiju koja nam je trebala, imali smo i dva-tri igrača ispod razine koja je potrebna da bi zabili gol, pokušali smo mijenjati u poluvremenu i energiju i kvalitetu organizacije igre, ali se nismo uspjeli nametnuti u zadnjoj trećini. Golom i crvenim kartonom kompromitirali smo i na koncu izgubili utakmicu - rekao je Željko Kopić.

Željko Kopić
1/8

Došao je kraj seriji pozitivnih rezultata protiv Slavena?

- Svakoj seriji dođe kraj, a na nama je da izanaliziramo i vidimo zašto se nismo uspjeli kvalitetnije nametnuti, bez obzira na to što je posjed lopte bio visok pa da to popravimo u narednim utakmicama....

Kako komentirate crveni karton Ohandze?

- Ohandza danas cijelu utakmicu nije bio na razini na kojoj je bio sve ove utakmice ranije, pa i prije pauze i u pripremnim utakmicama. Jednostavno nije bio u pravom stanju.

Jeste li razmišljali zaigrati s tri igrača otraga, da dobijete igrača više u vezi kad je Slaven već bio toliko defenzivan?

- Igrali smo većim dijelom s dva stopera i jednim zadnjim veznim. Htjeli smo i Tičinovića i Fomitschowa podići visoko, da dobijemo širinu i posjedu, ali u trećoj trećini nije bilo dovoljno okomitih kretanja i dijagonalnih utrčavanja protiv ovako defenzivnog protivnika.

Jeste li malo podcijenili Slaven Belupo?

- Osobno nikad nikoga ne podcjenjujem, to nije moj način razmišljanja - što se tiče igrača i pripreme za utakmicu, to je bilo dobro. Imali smo par igrača koji danas nisu bili pravi, a je li to bio psihološki problem na osobnoj razini, to ćemo izanalizirati. Nismo do kraja bili pravi, ali nismo ih podcijenili.

Je li borba za prvenstvo sada gotova?

- Nije ugodno izgubiti utakmicu i dobro ozračje za koje smo jako kopali da je dobijemo. Nije ovo lagana situacija, jer opet poteže za sobom dosta upitnika. Na -12 i na -9 sam pričao samo o treninzima i o pripremi za sljedećeg protivnika, a tako ću i dalje. Imamo kapaciteta da iz ove situacije izađemo još jači.

Da možete, što bi napravili drugačije?

 -Utakmicu su počeli oni koji su donijeli puno toga dobroga, koji su mentalno i kondicijski bili u najboljem stanju, koji su pokazali da se mogu nositi s pritiskom... Nove igrače koji su došli ćemo postepeno uvoditi s obzirom na njihovo stanje. Sad mi je najvažnije izanalizirati zašto su neki igrači bili ispod razine. Igra prema naprijed nije nam donosila ono što smo htjeli. U tom dijelu smo išli mijenjati kako bi li dobili kvalitetu, ali nismo uspjeli - zaključio je Kopić.

Belupov trener Tomislav Ivković smatra da je njegova momčad zasluženo slavila.

- Čestitam svojim igračima na hrabrosti, borbenosti i htijenju, protiv momčadi koja je u Splitu favorit, pogotovo kada dolazi iz serije pozitivnih rezultata. Govorio sam svojim igračima da su tradicije tu da se ruše i danas smo pokazali da to možemo i napraviti. Ali ja to želim pokazivati u kontinuitetu, da u kontinuitetu izgledamo kao momčad - rekao je Ivković.

Jeste li planirali ovako igrati, zatvoreno, čvrsto pozadi, pa pokušati iznenaditi Hajduka iz kontra napada?

- Jesmo, željeli smo iznenaditi Hajduka brzim igračima kao što su Delić i Doležal, kojima su se trebali priključivati Goda i Kitanovski. U prvom poluvremenu nismo uspjeli, ali u drugom dijelu smo zabili i to je bilo to, zaslužena naša pobjeda.

Dojam je da ste bolje igrali s podjednakim brojem igrača?

- Kad se preko 20 godina vraćaš s Poljuda a da nisi pobijedio, onda je igračima u podsvijesti samo kako da obrane tih 0:1.

Vratar Marković danas vam je bio odličan?

- Da, odlučan, ali ja ga ne guram u reprezentaciju... - rekao je Tomislav Ivković.

Komentara 21

ED
europski dinamo
21:03 24.02.2018.

Kopić je bivši.. Izgubiti tekmu i ne optužiti suce ne prolazi u Splitu.

FL
FLYZG
20:45 24.02.2018.

Realan i pametan komentar Kopića,tocno se vidi da nije njihov dolje i s onog podneblja,da je na njegovom mjestu sjedio famozni Špaco,Kate i ostala bratija,uvjeravali bi nas da su trebali zabiti pet komada,da su nadigrali protivnika u svim segmentima igre i naravno da su nezasluženo izgubili!,uz naravno povike ukralo,pokralo,makni suca,zovi premjera,sabor cijelu drzavu na noge...

Avatar abcd
abcd
21:06 24.02.2018.

Bjelosvjetska urota protiv 'Ajduka. Bili tici Said, Chimpanza i Hamza na aparatima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije