Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bijeli počeli pripreme

Željko Kopić: Hajduk si je postavio cilj - finale Kupa

Hajdukov trening
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/7
08.01.2018.
u 19:12

Ne postavljam ultimatume ili omču oko vrata direktoru. Znam koliko je tržište zahtjevno, nije lako dovesti kvalitetnog igrača - kaže Željko Kopić

Jesenski doprvak Hajduk počeo je s pripremama za proljetni dio sezone 2017./18. u koju kreće s druge pozicije u HNL-u i nadom da može nakon pet godine donijeti trofej u Poljud, a šanse postoje – naročito u Kupu.

Trener Željko Kopić održao je prije prvog treninga press-konferenciju, dan nakon što je postalo jasno da ostaje bez prvog napadača Ante Ercega...

Hajdukov trening
1/14

- Počeli smo s testiranjima na Kineziološkom fakultetu. Do kraja tjedna smo tu, pa idemo u Tursku. U nedjelju imamo prvu pripremnu utakmicu. U srijedu će nam se priključiti Hamza, Ohandza i Futacs. Priključili smo i neke iz B momčadi da dobijemo jasnu sliku. S nama je i Stanko Jurić, kapetan Dugopolja, skautska služba procijenila je da zaslužuje priliku.

Momčad je napustio Erceg, znači li to prelazak na sustav igre 4-4-2?

- Ne. Kao trener želim se Anti zahvaliti za sve što je dao i zaželjeti puno sreće u karijeri. Prijelazni rok je tek počeo, vidjet ćemo što ćemo odraditi. Što se tiče dolazaka, već sam govorio da sustav nije presudan, bitnija mi je zajednička ideja igre. Igrali smo i 4-3-3 i 4-4-2 i s tri igrača nazad. Zahtjev je kvaliteta kadra i timska igra.

Imate li želje kao trener?

- O tome sa sportskim direktorom razgovaram na svakodnevnoj bazi. Vjerujem da ćemo brzo dočekati prvo pojačanje.

Najavili ste da ćete se možda pripremiti samo jednom godišnje zbog ljetnog kalendara s europskim utakmicama...

- Kratko sam to se referirao na europske utakmice koje zahtijevaju specifičan režim. Imam ideju rada koja bi postajala i za vrijeme natjecateljskog perioda uz korekcije tijekom ljetnog. Bitno mi je da sada odradimo ove priprema na pravi način, da maksimalno igrači ispoštuju zahtjeve i da na njih naslanjamo svakodnevne treninge.

Koji su proljetni ciljevi konkretno?

- Ciljevi koji su postavljeni i rezultatski i što se tiče kadra... Želimo što veći broj bodova, da vidimo uz pravi start u prvenstvo koja je to neka granica do koje možemo doći. Utakmica finala Kupa apsolutno je cilj, kao i trofej. Kroz trenažni proces želimo prisloniti što više mladih priključiti da bismo vidjeli koliko su se u stanju nametnuti. Za mene je izuzetno bitno da kroz proljeće preko atmosfere, energije i kvalitetu igre napravimo pripremu za sljedeću sezonu.

Imate li nadomjestak za Ercega?

- Ne postavljam ultimatume ili omču oko vrata direktoru. Znam koliko je tržište zahtjevno, nije lako dovesti kvalitetnog igrača. Neću inzistirati da dovedemo nekog tek toliko da možemo reći da smo doveli nekog - rekao je Kopić.

Kapetan Zoran Nižić odgovorio je na pitanje vezano za mogući odlazak u Sampdoriju:

-  Pod ugovorom sam i ne razmišljam o ostalim stvarima. Nikad se nisam bavio time što će biti u budućnosti.

Hajdukov trening
1/2

Komentara 4

DU
Deleted user
19:23 08.01.2018.

Mali ciljevi ,mali klub.

SE
senior
10:28 09.01.2018.

Hajduk si je postavio jedan jedini cilj, rasprodati sve što može prodati i nastaviti glumatati neku virtualnu nogometnu velićinu. Kada za par prvih proljetnih kola za Dinamom zaostane 20 ili više bodova onda se obrušiti na Mamića, HNS i Šukera.a. Kuda će sa novcem a to je velika tajna, novac od prodaje Vlašića je već pri kraju, ishlapio. Nije dobro ali bit će i gorje.

MA
Magnificus
14:11 09.01.2018.

znači nije im cilj ništa osvojiti, nego samo sudjelovati?!?! pa ovo je dno dna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije