Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dari0 Šarić

Želimo se nagraditi Igrama u Riju

Dario Šarić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/9
04.07.2016.
u 12:10

Ne gledam na sebe više kao na mladog igrača jer iza sebe imam dva europska i jedno svjetsko prvenstvo - kaže Dari Šarić

Hrvatski košarkaški izbornik Aleksandar Petrović oduševljen je kreativnim talentom, taktičkim kapacitetima i srčanošću Darija Šarića koji s reprezentacijom u Torinu igra na olimpijskom kvalifikacijskom turniru.

Jedna lopta može odlučiti

– Ne gledam na sebe više kao na mladog igrača jer iza sebe imam dva europska i jedno svjetsko prvenstvo. Meni su 22 godine i više nisam jedan od nositelja igre bez odgovornosti. Ako, ne daj Bože, u Torinu doživimo neuspjeh, ja ću snositi velik dio odgovornosti – ističe Šarić svjestan da je ovaj format natjecanja vrlo nezahvalan.

Naime, na Eurobasketu možete osvojiti treće, pa i šesto mjesto, i da se to slavi kao uspjeh jer vas je odvelo ili na SP ili na OI kvalifikacije. A na olimpijskim kvalifikacijama vi možete biti sjajni drugi a da vam se to ne prizna za uspjeh.

– Znate kakav smo mi narod, poslije svakog neuspjeha svi su izbornici i svi sve znaju, a može ti se dogoditi da jedna lopta odlučuje jesi li heroj ili nisi. Neki novi debakl kao onaj u osmini finala Eurobasketa protiv Češke bio bi neoprostiv, no može se dogoditi da mi i, unatoč dobrim igrama, ne odemo u Rio pa da bude i pozitivnih priča. Osobno ću teško pronaći bilo kakvo zadovoljstvo ne prođemo li na OI.

Zašto dobre utakmice protiv jačih Italije i Grčke, ma kako završile, ne bi bile zalog za budućnost?

– Bilo bi bolje da se nagradimo nastupom na OI. Meni bi bile prve, i to bi bilo fantastično.

Pitali smo Darija gdje vidi prostora da Hrvatska izvadi vizu za Rio?

– Teško mi je to reći jer Talijani su izvanredna momčad, imaju 7-8 igrača po vrhunskim klubovima. Grci pak imaju Antetokounmpa, Sloukasa i Bourousisa i bit će vrlo snažan sastav. Mogu reći da među nama nema pritiska. Nismo favoriti, no idemo u Torino pokušati nešto napraviti.

Jedan od aduta mogla bi biti pokretljiva petorka u kojoj Šarić igra na petici i svi u obrani preuzimaju.

– Puno sam puta tako igrao i u Efesu. Doduše, s obzirom na to da je u toj postavi Bogdanović četvorka, ako se svi raširimo, to bi moglo izgledati rukometno, tako da ću ja tražiti tu dubinu napada. No, zato smo u toj petorci jaki tranzicijski.

Da Hrvatskoj ove kvalifikacije nisu poklonjene s neba, Šarić bi idući tjedan bio u Philadelphiji.

Treba biti čovjek od riječi

– S Efesom imam još godinu ugovora i novi trener Perasović volio bi da ostanem. Nisam htio započinjati proces prelaska u NBA sve dok se ne završe ove kvalifikacije.

No, klub koji ga je prije dvije godine draftirao drži ga za riječ.

– Obećao sam Sixersima da ću doći za dvije godine, a ako si nekome nešto obećao, onda treba biti čovjek od riječi.

Komentara 3

Avatar KiM
KiM
14:09 04.07.2016.

Haha! Daleko je Rio...

KI
kisskissbengbeng657
22:06 06.07.2016.

problem Hrvatske je plejmejker a plejmejker se ne radja nego se pravi.Imate super igrace na ostalim pozicijama ali nema ko da daje tempo.Srbija ima 7-8 pejmejkera boljih od Ukica ako ne i vise...

Avatar Oneill
Oneill
18:46 04.07.2016.

A dićemo saznat kad su tekme.Ljetoje kupase pa nemožemo stalno buljit u tv pa kad tako sve opisujete mogliste napisati i kad su tekme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije