Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA PRVI NOSITELJ

Ždrijebu finalnog turnira Davis Cupa pomaknut za gotovo mjesec dana

Hrvatski tenisači pozirali su s peharima nakon izgubljenog finala Davis Cupa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
31.03.2022.
u 23:00

U četvrtak je u sjedištu Međunarodne teniske federacije (ITF) u Londonu održan ždrijeb za Prvu i Drugu svjetsku skupinu, a spomenuti mečevi su na rasporedu u terminu od 16. do 18. rujna

Ždrijeb skupina ovogodišnjeg izdanja finalnog turnira Davis Cupa, koji je prvotno najavljen za 31. ožujka, bit će održan 26. travnja u 16 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Nakon što su prošlogodišnji pobjednici Rusi izbačeni iz natjecanja zbog agresije na Ukrajinu, za prvog nositelja je postavljena reprezentacija Hrvatske koja je bila finalist 2021., a uz naše tenisače u prvu jakosnu skupinu uvršteni su Španjolska, Francuska i SAD. U drugoj su Njemačka, Kanada, Italija i Velika Britanija, u trećoj Kazahstan, Belgija, Srbija i Argentina, a u četvrtom Švedska, Australija, Nizozemska i Južna Koreja.

U četvrtak je u sjedištu Međunarodne teniske federacije (ITF) u Londonu održan ždrijeb za Prvu i Drugu svjetsku skupinu, a spomenuti mečevi su na rasporedu u terminu od 16. do 18. rujna.

Pobjednici mečeva iz Prve svjetske skupine plasirat će se u kvalifikacije za finalni turnir Davis Cupa 2023. 

Prva svjetska skupina: Austrija - Pakistan, Kolumbija - Turska, Izrael - Češka, Uzbekistan - Japan, Ekvador - Švicarska, Peru - Čile, Portugal - Brazil, Norveška - Indija, Ukrajina - Mađarska, Slovačka - Rumunjska, Finska - Novi Zeland, Bosna i Hercegovina - Meksiko.

Druga svjetska skupinaUrugvaj - Kina, Libanon - Monako, Litva - Egipat, Tajland - Bolivija, Tajvan - Hong Kong, Slovenija - Estonija, Tunis - Grčka, Salvador - Danska, Poljska - Indonezija, Bugarska - JAR, Barbados - Irska, Latvija - Dominikanska Republika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije