Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'MORAMO ZAJEDNO'

Zdravko Mamić: Regija? Zašto ne reći Jugoslavija? Kao da je to nešto čudno

Dinamo nagrade
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/10
06.12.2019.
u 09:34

– Čekam sudski pravorijek i očekujem da ću se jednog dana vratiti u Hrvatsku. BiH nikad neće izaći iz mene, ovdje sam kupio nekretninu. Ako epilog bude neki drugi, nemam problem s tim da cijeli život ostanem živjeti u BiH

Zdravko Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa i nekadašnji najmoćniji čovjek u našem nogometu, sinoć je u Sarajevu dobio nagradu za sportskog menadžera desetljeća u regiji. U glavni grad BiH stigla je i Dinamova delegacija, a modri su pokupili brojne nagrade. 

– Brojne veličine prošle su kroz sport na ovim prostorima i u ovoj regiji. Zašto ne reći u Jugoslaviji, kao da je to nešto čudno. Ja se osjećam privilegiranim jer sam živio u tri države – Jugoslaviji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Sport je najljepši ambasador i pokazuje da možemo i moramo zajedno – rekao je Mamić okupljenim novinarima.

Mamić trenutačno živi u BiH, no nada se povratku.

– Čekam sudski pravorijek i očekujem da ću se jednog dana vratiti u Hrvatsku. BiH nikad neće izaći iz mene, ovdje sam kupio nekretninu. Ako epilog bude neki drugi, nemam problem s tim da cijeli život ostanem živjeti u BiH – rekao je Mamić pa se osvrnuo na situaciju u BiH.

– Rad nema alternative. U BiH je velika podijeljenost zbog rata, ali BiH je uvijek bila najbolji rasadnik fudbalera. Kažem fudbalera, a ne nogometaša, jer je razlika između ta dva pojma. Fudbaleri bi u današnjim relacijama stajali 60 do 70 milijuna eura.

Govorilo se i da bi Mamić mogao preuzeti neki tamošnji klub.

– Nema istine u tome. Postoji interes ljudi koji su me željeli privoljeti da se aktiviram, ali ne želim se vezati za jednu sredinu i jedan klub. Želim da me svi u BiH vole, a kad bih se opredijelio za jedan klub, to ne bi bilo dobro za mene.

>> Dinamovci u Sarajevu dobili brojne nagrade, pogledajte video

Ključne riječi

Komentara 39

TM
trade_mark
09:49 06.12.2019.

zdravko mamić? zašto ne reći kriminalac? kao da je to nešto čudno.

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
10:15 06.12.2019.

pobjegulja,ratni profiter,lopov,kriminalac mamić!tak ste trebali napisat!

Avatar southman
southman
10:22 06.12.2019.

Zašto stvari ne nazvati pravim imenom : L O P O V !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije