Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEBI KARLA LETICE

Pletikosa: Kad se Letica raskrili, stvarno mu je teško zabiti gol

Karlo Letica
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/6
20.02.2018.
u 21:02

– Hajdukova vratarska škola uvijek je dobro radila i dugo jako dobro radi, samo je šteta što u njoj više nisu Gabrić i Varvodić, ne znam zašto. I nakon odlaska Lovre Kalinića ima sjajne vratare, sad je prvi Letica, ali prije njega je i Stipica branio dobro

Nije ovo bio derbi Karla Letice, ali na kraju je susret Dinama i Hajduka u kojem je Hajduk slavio s 1:0 bio njegov derbi. Taj mladi golman (tek je napunio 21 godinu) obilježio je taj sraz naših velikana (nažalost, uz lošeg suca).

Mogao je Letica biti i tragičar da je sudac vidio kako je igrao rukom izvan 16-erca zbog čega bi dobio crveni karton, a onda se prometnuo u junaka Hajduka koji je zaustavio i Mr. Derbyja Soudanija i novo pojačanje Gavranovića.

Karlo Letica
1/15

Tako Karlo Letica nastavlja tradiciju u kojoj Hajduk ima odlične vratare.

Nema Gabrića i Varvodića

– Hajdukova vratarska škola uvijek je dobro radila i dugo jako dobro radi, samo je šteta što u njoj više nisu Gabrić i Varvodić, ne znam zašto. I nakon odlaska Lovre Kalinića ima sjajne vratare, sad je prvi Letica, ali prije njega je i Stipica branio dobro, sad je na klupi, a ne treba zaboraviti ni sjajnog mladog Grbića. No Letica je u derbiju bio odličan. Vjerujem da taj dečko može napraviti velike stvari u karijeri, ne samo u Hajduku već i na reprezentativnom planu i u europskim okvirima. Atletske je građe, visok (2,01, nap. a.), a jako skočan, elastičan. I kad se takav raširi pred suparničkim napadačima, drukčije im je nego kad pred sobom imaju manjeg vratara – kazao nam je Stipe Pletikosa, legendarni vratar naše reprezentacije, ali i Hajduka.

Upravo na vratima Hajduka Stipe je debitirao u Maksimiru 1999. godine kada je stao na gol umjesto isključenog Tonćija Gabrića i sjajno branio te donio Hajduku bod (1:1).

– Kako se ne bih sjećao te utakmice, pa ona mi je obilježila i usmjerila karijeru. Ali, zanimljivo, tada je Hajduk zabio gotovo isti gol kao što ga je sad zabio Frank Ohandza. Tada je došlo do greške u komunikaciji između Ladića i Rukavine i Vuković je to iskoristio, kao što je to u nedjelju učinio Ohandza nakon nesporazuma Livakovića i Leškovića – prisjetio se Stipe i objasnio kako je on izbjegavao takve nesporazume.

I Livaković je fenomenalan

– Takve situacije moraš s igračima iz obrane iskomunicirati prije utakmice. Uvijek sam im govorio: “Nemoj mi puštati takvu loptu, radije je izbaci iz terena.” Danas svi imaju brze napadače koji koriste takve greške, pa ta lopta bila je u posjedu Dinama. Dominik Livaković inače je fenomenalan golman, u nedjelju očito nije imao svoj dan. Inače sjajno igra nogom, a u derbiju je imao nekoliko krivih, loših ispucavanja, možda mu je to poremetilo mirnoću i samopouzdanje. No to su normalne stvari koje se događaju i najboljim svjetskim golmanima – veli Plete.

No miran je do kraja na drugoj strani ostao Letica koji je u prosincu u derbiju s Rijekom oteo jedinicu Stipici i sjajnim obranama nastavio sezonu. Tada je čudesno “skinuo” jedanaesterac Mariju Gavranoviću koji je sad u dresu Dinama s jedanaest metara tukao pokraj vrata.

– Letičine kretnje prije izvođenja jedanaesterca pokazivale su da ima sigurnost i tako je natjerao Gavranovića da puca maksimalno riskantno – zaključio je Pletikosa koji nakon Subašića i Kalinića u Hajduku opet ima sjajne nasljednike. Očito Dalmatincima ide taj golmanski posao, uostalom i vratari Dinama Livaković i Zagorac su Dalmatinci.

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

Komentara 5

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
00:45 21.02.2018.

eh moj pletikosa!!! Ti si bio let(lj)ica!!! Koliko si samo primio golova koda igraš u Selendri!!! Bio si najveći kiks Hrvatske Reprezentacije!!! Nemoj se sada ljutit!! Ali nemislim samo ja tako!!! Ali ipak ti hvala!!!

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
21:58 20.02.2018.

gavranović najveći promašaj dinama

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
00:00 21.02.2018.

ma kakav Hajduk Prvak???? Neće biti idućih 50 godina!!!! Zato jer će se raspasti u neki selendro klub!!! Idući Prvak Hrvatske će biti NK Osijek!!!! Kad tad!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije