Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi završili u izolaciji

Zbog dvojice pozitivnih igrača otkazan 1. turnir Lige prvaka u Zagrebu

HAOK Mladost
Foto: Marko Pripić/PIXSELL
21.09.2020.
u 23:10

Iako zaraženi igrači prilikom testiranja nisu imali nikakve simptome, bili su posljednjih dana u bliskom kontaktu sa svojim suigračima i trenerima

Svi odbojkaši zagrebačke HAOK Mladosti zbog dva pozitivna igrača na koronavirus moraju u samoizolaciju samo dan prije utakmice 1. turnira Lige prvaka u Zagrebu koji je otkazan, priopćili su iz Mladosti. 

U najtrofejnijem hrvatskom odbojkaškom klubu, prošlotjednom osvajaču Hrvatskog kupa, trebali su ovaj tjedan igrati 1. turnir Lige prvaka u Domu odbojke Bojan Stranić.

- Po naputku Europske odbojkaške federacije (CEV), za odigravanje turnira svi igrači i treneri moraju priložiti negativan PCR test ne stariji od 72 sata. Upravo iz tog razloga smo jučer, u nedjelju, organizirali testiranje za mušku ekipu Mladosti.

Budući nitko od testiranih nije imao simptome bili smo uvjereni da će svi nalazi biti negativni. Međutim, dva testa naših igrača bila su pozitivni - kazao je sportski direktor HAOK Mladost, Darko Antunović.

Iako zaraženi igrači prilikom testiranja nisu imali nikakve simptome, bili su posljednjih dana u bliskom kontaktu sa svojim suigračima i trenerima na treningu, te je stoga epidemiolog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" odredio 14-dnevnu samoizolaciju za sve seniore Mladosti i njihove trenere koja počinje s ponedjeljkom.

Zbog zakona o zaštiti osobnih podataka (GDPR), klub neće iznositi podatke o zaraženim igračima.

- To znači da naši seniori neće sudjelovati na turniru u Zagrebu gdje su uz njih kao domaćine, trebali još igrati albanski prvak Erzeni i mađarski prvak Kaposvar, te isto tako niti na turniru u Mađarskoj sljedeći tjedan.

Albanska ekipa je već trebala biti u Zagrebu, ali budući nisu imali pravovaljan test (PCR) na granici nisu mogli ući u Hrvatsku, a još nemamo informaciju kada će doći i hoće li uopće - kazao je Antunović, koji je kazao kako bi se utakmice ženskog sastava Mladosti ipak trebala održati.

- Još ima nade da se odigra ženska utakmica Lige prvakinja protiv Calcit Kamnika iz Slovenije u srijedu. Naime djevojke i treneri su testirani danas tako da rezultate očekujemo sutra ujutro. Također nemaju nikakve simptome, ali to ništa ne znači.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije