Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEDO UGASIO PLAMEN

Zatvorene Igre u Sočiju: Rusi su najuspješnija nacija

ZOI Soči
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/15
23.02.2014.
u 20:01

Olimpijski plamen ugasio je medo koji je puhnuo u njega.

Završene su Zimske olimpijske igre u Sočiju. Svečanom ceremonijom Rusi su spustili zastor na 13. zimske igre i predali olimpijsku zastavu organizatorima idućih Igara koje se za četiri godine održavaju u južnokorejskom PyeongChangu. Olimpijski plamen ugasio je medo koji je puhnuo u njega.

Na svečanosti je bio ruski predsjednik Vladimir Putin, dok je hrvatsku zastavu nosila Vedrana Malec.

Ruski sportaši posljednja su dva dana briljirali u Sočiju, što je donijelo domaćinima titulu najuspješnije zemlje na upravo završenim Igrama. Osvojili su Rusi najviše zlatnih medalja – 13 (ispred Norveške sa 11), ali i najviše medalja ukupno – 33 (SAD osvojio 28). Zanimljivo, čak osam medalja osvojili su posljednja dva dana natjecanja, u 10 održanih disciplina. Hrvatska je s jednim srebrom na 22. mjestu.

Ovo su bile i najuspješnije olimpijske igre za Ruse u povijesti. Jednaki broj medalja (33) tadašnji je SSSR osvojio i u Innsbrucku 1976. godine, no imali su jedno zlato manje.

>> Kostelić na Zimskim olimpijskim igrama igra - picigin

Komentara 3

NE
NeviniJanez
13:07 24.02.2014.

Rusi su najuspješnija nacija prema broju medalja ali Slovenci smo bez dvoumljenja najbolja nacija prema broju stanovnika jer sa 2 milijona građana osvojiti osam medalja (dvije zlatne, dvije srebrne i četiri bronce) je sportsko, socialno i ljudsko čudo ma kako težko to nekima potištenima u susjedstvu palo.

Avatar Riesenschnauzer
Riesenschnauzer
22:44 23.02.2014.

Bijeli medo? Bijeli? I kako se usporedjuje Rusija sa SSSR? Diletanti.

KO
kolarjeva3
08:21 24.02.2014.

Hrvatska je sa jednim srebrom na 25. mjestu !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije