Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavni Parižanin

Đokoviću bi bilo lakše da je Hrvat... Više bi ga cijenili!

Novak Đoković
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
05.02.2020.
u 17:38

Enki Bilal (68), poznati francuski crtač stripova i scenograf, rođen kao Enes Bilalović, govorio za L'Equipe o slavnom tenisaču

I ja sam, kao i Đoković, dijete Beograda, i tu je malo važno što nisam srpskog podrijetla, jer mi je majka Čehinja, a otac Bošnjak.

Ali znam da je Novak jako vezan za svoj grad. Pomno ga pratim, on je superšampion i netko tko izgleda inteligentno, rekao je za ugledni sportski dnevni list L'Equipe francuski crtač stripova i scenograf Enki Bilal (68), rođen 1951. godine u Beogradu pod imenom Enes Bilalović.

>> Zgodna Srpkinja držala Federeru lekciju zbog prostačenja, njegova reakcija sve je iznenadila

Novak Đoković
1/10

Već sa devet godina preselio je s roditeljima u Pariz gdje je već u dobi od 14 godina otkriven njegov talent za stripove, a kasnije je stekao velik ugled i slavu radeći i na filmovima, serijama...

Bilal je dao zanimljiv odgovor na pitanje zašto unatoč svim tim sportskim ostvarenjima ne uspijeva podići mase...

- Ali mislim da to zapravo pogađa sve što je srpsko. Da je Đoković Hrvat, više bi ga cijenili. Dogodio se taj rat u bivšoj Jugoslaviji devedesetih u kojem je zapadni svijet odredio dobre i loše, iako dobro znamo da je sve to bilo mnogo kompliciranije.

O drugom dijelu izjave svakako bi se moglo raspravljati jer loš ugled Srbije nije baš temeljen samo na hiru nekih zapadnjaka, već i nekoj krivici za ratna zbivanja i razaranja u prvoj polovici devedesetih.

S kojima, dakako, Đoković kao vrhunski sportaš i osoba zdravih razmišljanja nema veze.

No, da su mu, ni krivom ni dužnom, donekle naštetili u smislu različitog tretmana publike i javnosti na zapadu u usporedbi s Federerom i Nadalom, nije sporno i tu je francuski umjetnik u pravu.

Ključne riječi

Komentara 8

DD
dr dragon
20:18 05.02.2020.

Djokovic je jedan od rijetkih izrazito inteligentnih i poštenih srbina.Svaka mu čast, ljudina za 10 ako bih ga ocjenjivao od 1-10.

HB
hr.boduli10
21:12 05.02.2020.

Da je Đoković građanin "carstva u kojemu Sunce nikada ne zalazi" bio bi već sada nabolji svih vremena, omiljen, cijenjen, poštovan, snimali bi romantične filmove o njemu, komadi bi si rezali žile a kraljica bi koristila njegovu liniju parfema. Pošto je iz tamo nekakvog nekulturnog Balkana, a još se usuđuje pobedjivati njihove ljubimce, morati će osvojiti barem pet naslova više da bi priznali da je najbolji.

VI
vilager14
21:19 05.02.2020.

Ne bise slozio s tim, u USA je izrazito popularan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije