Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE ZBOG KORONE

Zaražen vlasnik Olympiakosa, a u Njemačkoj će se ovo dogoditi prvi put u povijesti

Evangelos Marinakis
Foto: Press Association/Pixsell
10.03.2020.
u 15:14

"Ovu odluku nismo donijeli iz vica ili kako bismo uništili utakmicu. Ovo je pitanje života i smrti", izjavio je gradonačelnik Dortmunda Ulrich Sierau.

Najžešći derbi njemačkog nogometnog prvenstva, obračun ruhrskih rivala Borussije iz Dortmunda i Schalkea 04 koji je na programu u subotu igrat će se pred praznim tribinama stadiona Signal Iduna, odluka je gradskih vlasti Dortmunda kako bi se spriječilo daljnje širenje epidemije koronavirusa.

"Ovu odluku nismo donijeli iz vica ili kako bismo uništili utakmicu. Ovo je pitanje života i smrti", izjavio je gradonačelnik Dortmunda Ulrich Sierau.

Na utakmicama Borussije i Schalkea redovito se skupi oko 80,000 gledatelja bilo da se igra u Dortmundu ili Gelsenkirchenu.

Ranije u utorak je i gradonačelnik Moenchengladbacha Hans Wilhelm Reiners objavio kako će se dvoboj tamošnje Borussije protiv lokalnog rivala Koelna koji je na programu u srijedu igrati bez gledatelja čime će ta utakmica postati prva u povijesti Bundeslige, koja je ustanovljena 1963. godine, koja će se igrati pred praznim tribinama.

U ponedjeljak su u Njemačkoj zabilježena prva dva smrtna slučaja uzrokovana koronavirusom, a broj oboljelih je narastao na 1139.

Njemački ministar zdravstva Jens Spahn u nedjelju je donio preporuku da se otkažu svi događaji koji bi mogli okupiti više od 1000 osoba, no konačna je odluka ostavljena lokalnim vlastima.

Vodstvo Bundeslige najavilo je kako ipak planira sezonu završiti do sredine svibnja prema prvotnom rasporedu.

Zaražen vlasnik Olympiakosa i Notthingham Forresta

A objavljeno je da je vlasnik Olympiakosa i Nottingham Forest zaražen koronavirusom. Evangelos Marinakis, čelni čovjek navedenih klubova, na Instagramu je poručio:

- Virus me zarazio i osjećam da je moja odgovornost da to podijeli s javnosti. Osjećam se dobro i poduzeo sam sve mjere koje su mi savjetovali liječnici. Svima preporučujem da naprave isto.

Ključne riječi

Komentara 1

DA
DarthVader
18:29 10.03.2020.

Ne igrati bez publike. Sva prvenstvo bi se morala otkazati. Bez publike nema smisla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije