Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Cibalije:

Zapuhali su novi vjetrovi, igrači će dobiti novac i nećemo se boriti za ostanak!

Dinamo - Cibalia
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
27.06.2017.
u 23:15

Cibalijini igrači ne žele u autobus za Kupres, prvi put u povijesti pripreme će odraditi u Vinkovcima.

Što se događa u NK Cibaliji i hoće li nekada stabilni, a danas posrnuli prvoligaš uspjeti izgurati sezonu nakon što su prije nekoliko dana igrači digli bunu i odbili ići na pripreme jer nisu mjesecima dobili plaće?

Predsjednik Cibalije Miroslav Gagro nastupa emotivno prema vinkovačkom klubu, pa onda ponekad, nekritički, izokreće teze.

– Ovo što se dogodilo u Cibaliji nije smjelo otići u medije! Ruše nas mediji, internetski portali, pa i nekakva oporba, iako su vrata kluba otvorena svima koji mu žele pomoći. Stvorila se tako loša slika o našemu klubu, a istina je sasvim drugačija i rado ću vam je prezentirati – kaže Gagro, koji je na čelu kluba od listopada 2014. godine.

Spasit će ih novac od TV prava

Pa zar je izvještavanje medija o događajima koji su se zaista dogodili u Cibaliji veći grijeh od činjenice kako nogometaši nisu dobili plaće i odbili su ići na pripreme na Kupres?

– Najprije, reći ću vam da u Cibaliji u ovom trenutku nema nikakve drame. Da, igrači su odbili ići na pripreme, što sam im zamjerio i što me naljutilo, ali ih s druge strane razumijem i cijenim njihov pošteni pristup prema radu. Oni redovito ispunjavaju svoje obveze, dolaze na treninge svaki dan, i sada smo odlučili kako ćemo kompletne pripreme odraditi u Vinkovcima. Prvi put u povijesti kluba ne idemo na ljetne pripreme izvan Vinkovaca, ali opet ovdje imamo sve uvjete i napravit ćemo sve što smo planirali. Trenirat ćemo i od 20 sati, pod reflektorima – nastavlja Gagro.

Igrači Cibalije potpisali su prije kraja prošle sezone odgodu plaćanja dugova do 15. lipnja, na temelju čega je klub dobio licenciju za Prvu HNL, ali plaće ni nakon spomenutog datuma nisu vidjeli. Zato je i nastala pobuna?

– Isplate idu, pribavili smo sredstva i rješavamo igrača po igrača, skidajući dugove. Da nas ne biste stavljali uz bok Splitu, čiji je bivši igrač Pešić izjavio kako nije 18 mjeseci primio plaću, reći ću vam da smo mi dužni igračima jednu do četiri plaće te da će u roku od 10-15 dana sve biti isplaćeno. Morate, međutim, znati da je ova uprava u 33 mjeseca predstečajne nagodbe vratila 3,6 milijuna kuna duga, te uložila još 800 tisuća kuna u brojače, da mi svake godine moramo otplatiti ratu od 2,5 milijuna kuna predstečajne nagodbe. A proračun za sezonu nam je milijun eura – dodaje Gagro.

Požar ste ugasili, ali tko kaže da se nova pobuna igrača neće dogoditi već za pola godine?

– Neće se dogoditi, milijardu posto, ja vam to tvrdim! Mi nećemo stvarati nove dugove, jer imamo redovite prihode od marketinga, Grada i Županije, novi gradonačelnik Ivan Bosančić ima pozitivan stav o klubu, pun je razumijevanja, a u rujnu nam stiže oko 4 milijuna kuna od tv-prava i mi ćemo imati potpuno zatvorenu sezonu. Ne zaboravimo i prihod od ulaznica, jer mi smo, unatoč borbi za ostanak, u domaćim utakmicama u prošloj sezoni bili peta najgledanija momčad lige (1739 prosjek gledanosti u Vinkovcima, nap.a.) – ističe Miroslav Gagro.

Krenuli dovoditi pojačanja

Čeka li Cibaliju u sljedećoj sezoni ponovno borba za ostanak?

– Nakon što su zapuhali novi vjetrovi, tvrdim da će Cibalia u sljedećoj sezoni biti između šestog i osmog mjesta, sto posto! – zaključuje predsjednik Gagro, uz napomenu kako se Vinkovčani pojačavaju, pa je stigao bivši vratar Istre Ivan Brkić, zatim ponajbolji stoper 2. HNL Špiro Peričić iz Dugopolja, kao i njegov suigrač Hrvoje Plum, te Osijekov dvojac na posudbu, Karamarko i Štrkalj.

Cibalia će u prvom kolu nove sezone gostovati kod Intera u Zaprešiću. Tada bi se već trebao vidjeti učinak novih vjetrova o kojima priča predsjednik Cibalije Gabro...     

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije