Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURBULENCIJE U GRADSKOM VRTU

Žaper u Schalke, Bjelica razgovarao s predsjednikom o svom statusu

storyeditor/2022-08-09/PXL_270722_94848619.jpg
Davor Javorović/PIXSELL
11.08.2022.
u 07:00

Situacija u NK Osijeku zahuktava se iz dana u dan. Nakon što je kritizirao Osijekovu igru i bio stavljenna hlađenje, Mihael Žaper sve je bliži Schalkeu. Napadač Mirlind Daku na posudbi u Muri zabio golova kao cijela momčad Osijeka, a Bjelica je s predsjednikom kluba razgovarao o mogućem odlasku

Iz NK Osijeka gotovo svaki dan dolaze nove vijesti i analize koje klubu ne idu u prilog. Nakon četiri uzastopna razočaravajuća rezultata (neodlučeno i tri poraza u četiri utakmice u kojima je Osijek bio izraziti favorit), sve je izraženije i nezadovoljstvo igrača.

Želio ga je i Dinamo

Situacija jednog od najtalentiranijih zadnjih veznih igrača u HNL-u u proteklih nekoliko godina, Mihaela Žapera (23), posljednjih je tjedana i mjeseci poprilično turbulentna, a sada će napokon dobiti i epilog. Kako doznajemo od izvora iz grada na Dravi, ali i iz njemačkih medija, Žaper bi već ovaj tjedan trebao postati igrač njemačkog velikana Schalkea, koji se ove sezone vratio u Bundesligu.

Ponuda Schalkea vrijedna je 3,5 milijuna eura, potvrđuju iz kluba, a takav iznos za igrača koji nije bio zadovoljan statusom u klubu velika je financijska injekcija za klub koji od siječnja 2023. prelazi na novi stadion u kompleksu Pampas. Žaperov agent Andy Bara istaknuo je da su u igri i neki talijanski i španjolski klubovi, ali u Osijeku tvrde da Schalke u toj utrci ima prednost.

Prije mjesec dana naveliko se govorilo o njegovu odlasku u Dinamo, a i sam Žaper priznao je da se hrvatski prvak zanimao za njega.

– Neću lagati, bilo je kontakata s Dinamom, zovu me. Iz poštovanja prema Osijeku i navijačima, nisam o tome želio govoriti, no procurilo je u javnost – rekao je u srpnju hrvatski veznjak, ali nekoliko dana nakon toga povukao je kočnicu.

- Uvijek sam bio profesionalac, susretljiv prema medijima jer smo svi u istom poslu. Mislim da nisam zaslužio takav odnos. Ne zove me Dinamo i nisam u kontaktu s njim. Vodio sam zimus neke razgovore, ali na tome je i ostalo. Nije se realiziralo i posvetio sam se Osijeku. Uostalom, imam agenta koji se brine o svemu - kazao je tada Žaper.

Ta se situacija s Dinamom s vremenom ohladila i činilo se da će Žaper ostati član bijelo-plavih, no dogodila se nova situacija koja je uzburkala odnose između njega i Osijekova trenera Nenada Bjelice. Naime, Bjelica je nakon nekoliko loših rezultata organizirao svojevrsni krizni sastanak s nekoliko osječkih igrača koji su u klubu već dugo, a među kojima je bio i Žaper, koji je na tom sastanku otvoreno kritizirao Osijekovu igru. Zbog toga ga je Bjelica stavio ''na hlađenje'' i uskratio mu minutažu, a to se prikrivalo informacijom da je riječ o saniranju ozljede.

Nadalje, prošle je godine Dion Drena Beljo na posudbi u Istri 1961 bio efikasniji od svih Osijekovih napadača zajedno, a isto se događa i na početku ove sezone, samo s drugim glavnim akterom, napadačem s Kosova Mirlindom Dakuom (24) koji je ovoga ljeta poslan iz Osijeka na posudbu u slovenskog prvoligaša Muru gdje je u sedam nastupa zabio pet golova, a cijela momčad Osijeka postigla je pet pogodaka u šest susreta, ali u posljednja četiri od tih šest susreta Osijek je postigao samo jedan pogodak te je čak 352 minute bez pogotka.

Mura's Mirlind Daku celebrates scoring their side's first goal of the game during the UEFA Europa Conference League second qualifying round first leg match at Richmond Park, Dublin. Picture date: Thursday July 21, 2022. Photo: Donall Farmer/PRESS ASSOCIATION
Foto: Donall Farmer/PRESS ASSOCIATION

Bjelica i Sakalj za stolom

Vraćamo se na situaciju s trenerom Bjelicom. Nakon onog šokantnog ispadanja porazom 0:2 u Gradskom vrtu od momčadi sa dna kazahstanske lige, i to nakon pobjede Osijeka 2:1 u prvoj utakmici, navijačka skupina Kohorta ustala je protiv Bjelice, a protiv njega su i ljubitelji NK Osijeka koji ne pripadaju u tu navijačku skupinu. Na utakmici su mu skandirali 'Bjelica, odlazi', a u javnost su izišle i mnoge informacije koje ukazuju na to da ni igrači više ne žele igrati pod Bjeličinim vodstvom.

Neki u Osijeku čak tvrde da pouzdano znaju da dio igrača zbog toga namjerno sabotira utakmice, čime bi barem bilo malo lakše objasniti neobjašnjivo loše rezultate. Doznajemo da je Bjelica prvi put sjeo s upravom NK Osijeka, odnosno s predsjednikom Ferencom Sakaljom kako bi se postigao kompromis oko iznimno visoke otpremnine i nekako dogovorio Bjeličin odlazak. Prije nekoliko dana, nakon sramotnog poraza od Istre, Bjelica je govorio da ne namjerava dati ostavku, no ako je ovo što nam pouzdani izvori tvrde istinito, znači da je uprava ipak odlučila djelovati i pokušati pronaći način da ne trpi jedina strana koja trpjeti nikako ne bi smjela, a to je NK Osijek.

>> Trener Osijeka Nenad Bjelica najavio novu sezonu

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
12:48 11.08.2022.

Svaki trener iz prve HNL ,a vjerojatno i iz 2.HNL, prošao bi lako kazačku momčad Khyzyl Zhar jer NK Osijek ima puno dobrih nogometaša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije