Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobili domaćinstvo

Zagrebu i Rijeci Europska univerzijada 2016. godine

zagi
arhiva VL
01.06.2013.
u 14:16

Troškove organizacije najvećim će dijelom, oko 40 posto, snositi sami natjecatelji, odnosno njihova sveučilišta, a natjecanja će se održavati na već postojećim sportskim terenima

Zagreb i Rijeka bit će u srpnju 2016. godine domaćini Europske univerzijade, sportskog natjecanja studenata, koje će privući oko četiri tisuće natjecatelja iz 30-ak zemalja s 200-tinjak sveučilišta.

Odlučeno je to danas u Ljubljani na zasjedanju Izvršnog odbora Europske sveučilišne sportske asocijacije.

Grad protukandidat bio je portugalska Coimbra kojoj je ovo bio treći neuspjeli pokušaj.

Po riječima Gordana Kožulja, predsjednika kandidacijske misije Zagreba i Rijeke, riječ je o drugačijem konceptu od standardne univerzijade, kakvu Zagreb pamti iz 1987.

- Ovo nije natjecanje zemalja, nego sveučilišta za koja mogu nastupati i njihovi strani studenti. I to oni do starosti od 28 godina.

Troškove organizacije najvećim će dijelom, oko 40 posto, snositi sami natjecatelji, odnosno njihova sveučilišta, a natjecanja će se održavati na već postojećim sportskim terenima i u postojećim dvoranama, pa nema potrebe za izgradnjom novih objekata. Sudionici će biti smješteni u studentskim domovima, a natjecat će se u: košarci, odbojci, odbojci na pijesku, rukometu, nogometu, futsalu, badmintonu, stolnom tenisu, tenisu, veslanju, džudu, te-kvon-dou, dok će vaterpolo biti demonstracijski sport i on će se odigravati u Rijeci.

Dvije trećine natecanja održat će se u Zagrebu, a ostatak u Rijeci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije