Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIKADO

Zagrebačko Janje Alfa Team ekipni prvak Europe

Pikado
HPS
02.07.2013.
u 16:25

Titula Janje Alfa Teama je čak četvrti hrvatski naslov ekipnog prvaka Europe, a za zagrebačku ekipu to je drugi trijumf nakon što su na krovu Starog kontinenta bili 2010. godine.

Hrvatski pikadisti briljantno su započeli nastup na Europskom prvenstvu koje se održava u njemačkom gradiću Geiselwind od 29. lipnja do 5. srpnja. U sklopu EP-a se održava i Eurokup, ekipno prvenstvo Europe, a naši su odmah na startu osvojili čak četiri pehara. Najvredniji je svakako naslov ekipnog prvaka Europe koji je osvojila zagrebačka ekipa Janje Alfa Team u elitnoj A kategoriji, dok se broncom okitila ekipa Posejdon 2 iz Kaštel Kambelovca. Čast ostatka Europe spasila je odlična češka ekipa Krasny Kousal koja je uzela srebro.

Veliki uspjeh ostvarile su i djevojke iz splitske ekipe Bila Boja koje su osvojile broncu u konkurenciji dama. Još jedno zlato u Zagreb je donijela ekipa DPO koja je slavila u C kategoriji, najnižem rangu.

Titula Janje Alfa Teama je čak četvrti hrvatski naslov ekipnog prvaka Europe, a za zagrebačku ekipu to je drugi trijumf nakon što su na krovu Starog kontinenta bili 2010. godine. Predvodili su ih Boris Krčmar, najbolji svjetski igrač elektroničkog pikada, i iskusni Krešo Kranjčina koji je još daleke 2000. godine bio prvak Europe s velikogoričkom ekipom TGH Vegos. Ekipu su činili još Tomislav Kušter, Mijo Pavlović, Dražen Vranjković i Ivano Krusha, uz predsjednika Pikado kluba Bistro Janje Miroslava Grubešu

Bila Boja je donijela tek drugu žensku medalju za Hrvatsku u Eurokupu, a nastupile su u sastavu Vlatka Lešić, Jasna Šegvić, Đurđica Delić, Rina Radun i Nevenka Šalat Franičević. Ekipi DPO trijumf u C kategoriji donijeli su Toni Vujević, Saša Kranjčec, Christian Balen, Andrej Redenšek i Darko Đuračić.

REZULTATI

DAME: 1. Bull Eye Fighters (NJEM), 2. Zippo Revival (ČEŠ), 3. Bila Boja (HRV),... 5. Tuning Caffe (HRV).

MUŠKI - A KATEGORIJA: 1. Janje Alfa Team (HRV), 2. Krasny Kousal (ČEŠ), 3. Posejdon 2 (HRV),... 9. Nevera (HRV), 13. Dream Team Piccadilly (HRV), 25. Ban Jelačić (HRV), 25. Vrbik-04 (HRV); B KATEGORIJA: 1. Feilewerfer 1 (NJEM), 2. Die Glucksritter (NJEM), 3. P.S.C. (MAĐ), 4. Gornji Stenjevec (HRV); C KATEGORIJA: 1. DPO (HRV), 2. DC Break Point (NJEM), 3. St. Petersburg (RUS).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije